Când poliția e împotriva noastră

Când poliția e împotriva noastră
Evaluaţi acest articol
(31 voturi)

Oamenii legii, cei care ar trebui să ne apere și să mențină liniștea atunci când sunt prin preajmă, se dovedesc a fi uneori mai mult împotriva noastră

Un asemenea caz a apărut chiar săptămâna trecută în mediul online și mai apoi în presă, protagonist fiind un tânăr polițist care a decis să abuzeze de puterea dată de haina militară, susținând că certificatul de înmatriculare al unui taximetrist din Timiș este rupt.

Pe filmarea realizată de șoferul nedreptățit, care a făcut înconjurul internetului, se vede clar cum polițistul rupe talonul, în timpul controlului, iar mai apoi îi reproșează șoferului că documentul este deteriorat. Deși bărbatul îi spune polițistului că documentul a fost rupt în momentul controlului, polițistul neagă vehement acuzațiile și susține că așa i-a fost prezentat documentul. Ulterior, realizând că este filmat și că "excesul de zel" ar putea duce chiar la pierderea locului de muncă, polițistul de la Rutieră admite că șoferul nu a încălcat nicio lege, însă îl atenționează pe taximetrist că în câțiva kilometri va fi din nou oprit pentru verificarea documentelor.

Astfel de comportamente adoptate de oamenii legii sunt tot mai des prezentate în ultima vreme, atât în presă, cât și în mediul online, iar repercusiunile apar tot mai rar. La fel ca în cazul polițistului care a rupt talonul, reprezentanții IPJ susțin că vor face verificări, așteptând "să se liniștească apele", să uite atât presa, cât și publicul întâmplarea, pentru a putea fi mușamalizată situația după "cercetări" interminabile, iar mai apoi să fie clasat incidentul cu o mustrare scrisă. Dacă un cetățean este depistat că a comis o abatere de la lege este amendat sau arestat (în funcție de faptă) pe loc, urmând a fi continuate cercetările. Când un om al legii comite o abatere evidentă, cercetările durează cât timp este nevoie pentru a se uita. Cercetările realizate colegial sunt de multe ori mult mai blânde când este implicată o persoană din sistem, încercându-se astfel păstrarea unei imagini imaculate a instituției, situație care îl nedreptățește fățiș pe cetățeanul plătitor de taxe pentru salariile oamenilor legii.

Sunt de acord că așa cum populația are uscăciunile ei, și unitățile statului au, însă acest lucru ar trebui recunoscut, atunci când este cazul, și pedepsit, la fel ca în toate situațiile în care sunt încălcate legi, oferind astfel egalitate de șanse indiferent de domeniile în care activează fiecare persoană. Polițiștii ar trebui să fie persoanele care să ne facă dreptate și să ne apere, luptând la unison pentru un scop comun, liniștea și siguranța în comunitate, în loc să încerce să intimideze și să profite de statutul avut pentru reglări personale de conturi.

Citit 1779 ori Ultima modificare Luni, 21 August 2023 00:33

6 comentarii

  • postat de pro
    Luni, 21 August 2023 23:11
    213.233.88.***
    La ora 23.07 la Spitalul CFR nu se poate dormi, tiganii au pus muzica la refuz, probabil e un priveghi traditional, dar politia nu patruleaza si nu vegheaza la linistea noastra.
    0
    0
  • postat de Adrian
    Luni, 21 August 2023 19:57
    89.39.81.***
    Am mers azi 15 minute cu masina...in piata 2 politisti stateau in logan la umbra unui copac si un altul vorbea la telefon in timp ce conducea...sunt pierdere de vreme si de bani oamenii astia
    0
    0
  • postat de Gigel
    Luni, 21 August 2023 17:55
    5.13.211.***
    O fi scris curajos dar taximetristul tot taximetrist. Pretinde respect dar nu ofera respect. E doar un ghertzoi cu pretentii, inca unul care crede ca are DOAR drepturi. Lipsa de educatie isi spune cuvantul.
    0
    0
  • postat de nu exista peste cu cap imputit si trupul sanatos...la noi asa se vrea...doar niste golani...
    Luni, 21 August 2023 15:19
    89.39.81.***
    cei ce ne conduc vor ca noi sa acceptam sa fim ca societate un peste viu cu cap stricat, care se dezvolva, creste. creste in imputenia si stricaciunea capului. adica sa nu vedem ca acel cap se impute. noi, cetatenii care sintem trupul pestelui trebuie prin taxe si impozite sa tinem pestele in viata
    0
    0
  • postat de Iancu Jianul
    Luni, 21 August 2023 10:33
    5.13.146.***
    Acele specimene care fac asa ceva, NU AU CE CAUTA IN ACEASTAMESERIE! E ca si cum un medic, conditioneaza actul medica de atentii sau slaga... si stai bolnav sau mai grav... UN OM FARA PRINCIPII SI BUN SIMT NU FACE DOI BANI , poate avea miliarde! RUSINE! Si mai este platit si din banii nostri!
    0
    0
  • postat de Mihai
    Luni, 21 August 2023 10:02
    84.232.141.***
    Un articol curajos scris, felicitari domnisoara Beatrice, astfel de abuzuri trebue prezentate fara ocolisuri pentru ca sunt destul de multe, iar astfel de indivizi, nu fac decat sa umbreasca munca plina de riscuri a majoritatii politistilor, ce si fac datoria cu cinste.
    0
    1

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.