Cine salvează Policlinica cu Plată din Galați

Cine salvează Policlinica cu Plată din Galați
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

O problemă care ne frământă pe toți în aceste zile este închiderea Policlinicii cu Plată din Galați. Este știut faptul că acesta este un simbol al oraşului și locul unde majoritatea dintre noi și-a găsit măcar o dată alinarea. Pentru că medicii de acolo își fac treaba așa cum le impunea jurământul lui Hipocrate, fără să condiționeze actul medical în vreun fel sau altul. Pur și simplu, la bază stau profesionalismul cadrelor medicale și promptitudinea cu care primeşti un diagnostic la problema cu care treci pragul cabinetului. Iar preţul consultaţiei este modic.

Informaţia că policlinica se va închide a stârnit nemulțumiri în rândul multor oameni din județ și din oraş. Mai marii urbei ar trebui să găsească o soluție pentru relocarea acesteia, într-un spaţiu pe un singur nivel, mai uşor accesibil şi ale cărui cheltuieli să poată fi acoperite cu mai multă uşurinţă.

Nu cred să fi existat gălățean care să nu fi apelat vreodată la serviciile oferite de cadrele medicale de la Policlinica cu Plată.

Un exemplu recent care îmi vine în minte este cel al persoanelor care se înscriu la examenul de titularizare și care au nevoie, pentru a putea preda în învățământ, de avizul unui medic psihiatru. Dacă n-ar fi fost Policlinica cu Plată, obținerea avizului de către un aspirant la titlul de profesor ar fi fost un proces lung, anevoios și destul de costisitor. Așa, la Policlinica cu Plată, lucrurile păreau simple, iar viitoarele cadre didactice spuneau că, în afara prețului foarte accesibil, și timpul de așteptare era redus.

Cu toate acestea, un ordin de ministru emis în luna iunie impunea DSP Galați închiderea unității medicale, pentru niște datorii mici, despre care nu se știe faptic dacă există. Această situație care a tulburat liniștea locuitorilor urbei a rămas, din păcate, cu puţin ecou. Nimeni dintre cei care țin în frâu soarta Galațiului și au drept de semnătură la cel mai înalt nivel nu a avut, încă, nicio reacție. Oare la urechilor domniilor lor nu a ajuns vestea că Policlinica cu Plată din oraș va fi închisă începând cu 1 octombrie? Suntem convinşi că da, iar găsirea unei soluţii în timpul, scurt, care a mai rămas, va fi o demonstraţie clară că le pasă de Galaţi şi de gălăţeni, chiar şi de aceia care, poate, au mai puţini bani în buzunare. Până la urmă, câte un vot au cu toţii, iar dacă nu îl vor cei aflaţi acum la putere, s-ar putea să îl vrea alţii, dornici să acceadă acolo.

Citit 4648 ori Ultima modificare Marți, 26 Septembrie 2023 00:04

Mai multe din această categorie:

9 comentarii

  • postat de pro
    Marți, 26 Septembrie 2023 16:21
    82.208.137.***
    Nici un partid nu se ofera sa salveze policlinica ? ?
    Asta ar fi campanie electorala adevarata nu galeti si calendare !
    1
    2
  • postat de Hippocrate
    Marți, 26 Septembrie 2023 13:20
    95.76.59.***
    Dacă dispare Policlinica cu Plată, atunci Puchianu și Fotea trebuie să PLĂTEASCĂ și ei, deci să dispară definitiv de pe scena politicii locale la următoarele alegeri.
    1
    12
  • postat de iiiihaaaaa.....traoiascacoruptia
    Marți, 26 Septembrie 2023 10:18
    89.39.81.***
    Ba da.Actul medical era Condiționat de PLATA.La stat era gratuit ,actul medical ,dar lipsea cu desăvîrsire.Acum se plaăteste peste tot pentru aproape nimic.Deci?ce trebuie sa salvăm?Sistemul?Ăla nu trebuie salvat,nu poate fi schimbat,Nici nu trebuie gîndit la așa ceva.Fiindca sistemul ASA E.
    6
    4
  • postat de magis
    Marți, 26 Septembrie 2023 09:16
    92.86.16.***
    Asa e, nu am auzit nicio opinie din partea inegalabililor Pucheanu si Fotea, aia doi care mor de grija galatenilor. Nici de la celelalte partide, cu exceptia domnului Ichim (respectele mele, doctore!). Oare sa fie si vreun interes imobiliar pe acolo, vreun mare rechinas trage la momeala?
    2
    12
  • postat de florin
    Marți, 26 Septembrie 2023 08:11
    86.124.201.***
    ANALIZIND INSTRUIREA PRIM MINISTRULUI ROMAN VERSUS PRIM MINISTRULUI POLONEZ O SA AFLAM DACA NU STIM CA NU AVEM NICI O SANSA!NU POTI AVEA ASTEPTARI DE LA POLITICIENI SA INTELEAGA NEVOILE POPULATIEI DACA TOT CE AU CISTIGAT EI NU AU LEGATURA CU O PROFESIE !AVERILE AU LEGATURA DOAR CU STATUL !
    2
    10
  • postat de florin
    Marți, 26 Septembrie 2023 08:01
    86.124.201.***
    TOTI POLITICIENII DAR TOTI AU O PREGATIRE O EDUCATIE INCLINATA PENTRU SPAGA SI CORUPTIE !CITI POLITICIENI AU TERMINAT O FACULTATE DIN PRIMMELE 1000 DIN LUME?DAR DIN PRIMELE 100?HAI SA NE UITAM SI SA ANALIZAM PREGATIREA EDUCATIONALA A PRIM MINISTRULUI ROMAN VERSUL PRIM MINISTRULUI POLONEZ!
    1
    14
  • postat de florin
    Marți, 26 Septembrie 2023 07:58
    86.124.201.***
    IN CADRUL PRIMARIEI STIM TOTI CA SAU FORMAT CLANUL PUCHEANU!DAR STIM SI TACEM!S-A AJUNS IN SITUATIA CIND NE UITALM LA BOGATIILE ETALATE DE POLITICIENII ROMANI SI ACCEPTAM CU NOSALANTA EXPLICATIILE LOR CA ACESTE BOGATII AU FOST REALIZATE PRIN MUNCA CINSTITA!ACESTI POLITICIENI NU AU CUM SA INTELEAGA !
    1
    13
  • postat de florin
    Marți, 26 Septembrie 2023 07:54
    86.124.201.***
    Nu ai tu POLITICIAN ROMAN CU O PREGATIRE SI EDUCATIE MEDIOCRA CARE TE-AI IMBOGATIT PESTE NOAPTE SA INTELEGI NEVOILE OAMENILOR SIMPLI!TOTI DAR TOTI POLITICIENII SUNT RUPTI DE REALITATE!TOTI FORMEAZA GRUPURI,GASTI CARE SE APARA UNELE PE ALTELE!CAZUL BUZATU SE POATE USOR APLICA LA PUCHEANU!
    1
    19
  • postat de florin
    Marți, 26 Septembrie 2023 07:51
    86.124.201.***
    Revin cu aceeasi parere:POLITICIENII AU DEVENIT PRINCIPALUL PERICOL LA SIGURANTA SI SECURITATEA ACESTEI TARI!Si aici in aceasta situatii INSTITUTII CARE SUNT POLITIZATE NU SUNT INTERESATE DE PAREREA CETATEANULUI SIMPLU!ACESTI POLITICIENI SUNT INTERESATI DOAR DE SITUATIA AVERILOR LOR SI A NEAMURILOR
    1
    22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.