Cu manelele la purtător, în autobuze și în sălile de clasă

Cu manelele la purtător, în autobuze și în sălile de clasă
Evaluaţi acest articol
(31 voturi)

Cei dintre noi care circulă cu mijloacele de transport în comun au parte, volens nolens, de o educație "aleasă". Și asta se întâmplă mai ales la orele la care tinerii noștri, epuizați după o zi de școală, se întorc acasă. Expresia "am scăpat" de la școală este laitmotivul adolescenților zilelor noastre. Însă, la capitolul cultură muzicală, adolescenții sunt fani manele, gen muzical care răsună din fiecare telefon, până când adolescentul ajunge la destinație.

În urmă cu câteva zile, am surprins într-un autobuz o gașcă de tineri care circula conform scenariului de mai sus, oripilând persoanele din autobuz, dar mai ales pe cei trecuţi de prima tinerețe. "Pe vremea noastră, nu se întâmpla așa ceva!", își amintea cu nostalgie o doamnă aflată în autobuz, în jurul prânzului.

Dacă este să judecăm la rece, femeia are în oarecare măsură dreptate, pentru că tinerii noștri, pe lângă manele, au și un vocabular demn de filmele de groază. Și nici n-are cum să fie altfel, pentru că româna, matematica și alte materii școlare nu îi fac să fie cool, așa cum cred ei despre ei înșiși, ca atunci când ascultă manele și vorbesc așa cum învaţă din "minunatele" creații muzicale. Și Doamne ferește să îndrăznești să comentezi ceva în fața unui astfel de tânăr, că în câteva minute scandalul e gata.

Mergând pe principiul manelelor care-i atrag pe tineri, un primar dintr-o comună gălățeană a adus la zilele localității pe care o păstorește invitați celebri ai zilelor noastre. Nu vă gândiți că edilul a invitat vreun mare om de știință sau vreun filosof, pentru a vorbi în deschiderea evenimentului festiv, ci a reușit să scoată oamenii din curți aducând în mijlocul lor un cunoscut manelist al zilelor noastre. Și cum scopul (unul vădit electoral) scuză mijloacele, primarul a reușit să-şi securizeze câteva zeci sau chiar sute de voturi, că tot vin imediat alegerile, iar omul gospodar își face vara sanie și iarna car.

Din păcate, o astfel de mentalitate este foarte des întâlnită în zilele noastre. Să calci peste cadavre, fie ele și educative, ca să îți asiguri un nou mandat, este o insultă la adresa statului și a principiilor pe care școala și societatea încă se mai luptă să le sădească în sufletul tinerilor. Tineri care și-așa trăiesc într-o țară aflată în derivă, după cum afirmă chiar întâiul om în stat...

Citit 2273 ori Ultima modificare Joi, 12 Octombrie 2023 12:49

Mai multe din această categorie:

3 comentarii

  • postat de marr
    Joi, 12 Octombrie 2023 20:49
    86.124.201.***
    Acelasi comportament si la Bloc . Daaaaaaa da... asa de obositi-storsi-epuizati sunt ...ca tre' sa dea drumul la Boxe & Bass . Vrei, nu vrei ...tre' sa asculti muzica lor. Casti pe urechi , sa asculte la maxim ...nu au/nu stiu,sau mai bine zis nu vor . Nici o Regula (de convietuire) numa' Drepturi.
    1
    2
  • postat de Gigel
    Joi, 12 Octombrie 2023 09:25
    5.13.165.***
    Pai cu ce ati vrea sa fie la purtator daca peste tot se promoveaza promiscuitatea, mizeria, impostura, prostia, incultura...
    0
    12
  • postat de florin
    Joi, 12 Octombrie 2023 08:23
    86.124.202.***
    Pe timpurile noastre nu exista tehnologie ca la fel faceam si noi !In schimb parca erau mai multe reguli!Si se aplicau!Acum politia locala nu are tupeu sa de-a amenzi pentru tulburarea linistei publice !Sa umble prin autobuze sa de-a citeva zeci de amenzi si se duca vestea!
    1
    11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.