Când țara moare și președintele e în Tanzania

Când țara moare și președintele e în Tanzania
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

O scurtă trecere în revistă a canalelor tv, mai ales seara, când peste tot sunt emisiuni de tipul dezbaterilor, constați că majoritatea tratează, în aceste zile, vizita familiei Iohannis în Africa.

Plecarea lor aproape secretă a devenit subiect de deschidere a emisiunilor de televiziune. Filmulețele în care doamna Carmen dansează au devenit și ele virale pe internet și nu numai, iar comentariile pro și contra comportamentului primei-doamne a României nu au întârziat să apară. Dacă ar fi să privim din punct de vedere legislativ, faptul că președintele unei țări efectuează o vizită oficială într-un alt stat nu e ceva ieșit din comun.

Nici măcar faptul că acesta a plecat din România împreună cu soția sa, care îl însoțește în vizitele sale de lucru, nu iese din tiparul comportamental al unui șef de stat. Doar că președintele Iohannis și-a ales foarte prost momentul plecării. Țara pe care cu onor o conduce de aproape două mandate țipă de neputință și sărăcie. În timp ce Sănătatea în țara președintelui Iohannis este la pământ, perioadă în care bolnavii nu pot fi tratați în spitale deoarece nu mai există bani pentru medicamente, iar bolnavii sunt trimiși la farmacii să cumpere banalul „paracetamol”, familia Iohannis se distrează pe cinste în Africa. În zilele în care, în țară, unii se bat pe legea pensiilor și o parte dintre pensionari abia își duc traiul de la o zi la alta, președintele este plecat într-o vizită oficială.

Cineva mi-ar spune, și pe bună dreptate, că atribuțiile șefului statului sunt limitate și că nu el e cel care face legile, pentru asta avem Guvern și Parlament. Însă absența primului om al țării de la Cotroceni, exact în momentele grele pentru România, nu poate trece neobservată. Ne aducem aminte și de zilele în care profesorii făceau grevă și marșuri de protest în toată țara, iar președintele Iohannis era tot absent. Ca atunci când, el însuși profesor de fizică fiind, striga catalogul și punea absențe elevilor săi. Numai că, de această dată, țara are nevoie de un echilibru, de o susținere, de o intervenție a președintelui ales de noi două mandate la rând.

În fața nevoiașilor, a copiilor din familiile defavorizate pentru care laptele zilnic este un lux, a celor care au plătit o viață cotizații la sistemul public de sănătate, în fața celor care nu-și permit să își ducă copilul într-o vacanță, în fața noastră, a tuturor celor care i-am acordat încredere prin votul nostru, îl somăm pe președintele Iohannis să transmită public costul vizitelor în Kenya, Tanzania, Cabo Verde şi Senegal, cost care va fi suportat din banii noștri, ai tuturor.

Citit 1476 ori Ultima modificare Vineri, 17 Noiembrie 2023 14:28

Mai multe din această categorie:

8 comentarii

  • postat de marr
    Sâmbătă, 18 Noiembrie 2023 17:23
    86.124.203.***
    Urmatoru' tot la fel o sa Topaiasca .
    N-am alte asteptari ...si e o COADA de salvatori , mama-mama . Cu cat Problemele sunt mai mari , cu atat Varfurile dau 'muzica' mai tare . Scapa cine poate/umple sacii(conturile) cat se Poate de mult .
    Titanic Vals .
    0
    10
  • postat de ICTosca
    Sâmbătă, 18 Noiembrie 2023 12:33
    5.13.143.***
    " Toti romanii ar trebui sa viziteze continentul african. Puteti vedea aici o multime de chestii inedite...Ce spune domnul ? Ca dansului nu-i aloca guvernul 7,5 milioane de lei, buget de hoinarela ? GHINION ! " ( KiWi - cugetari celebre )
    1
    9
  • postat de Iancu Jianul
    Sâmbătă, 18 Noiembrie 2023 11:53
    5.13.167.***
    Multi parinti de-ai nostri n-au vizitat o tara straina in 30 de ani! NICIODATA! Iar inaptii astia se scalda in pensii speciale, sporuri si toate k**-urile care la privat nici nu exista sau nu se respecta! Vechii boieri... iar noi peasantii... muncim sa dam BIR 70-80% din ce producem! NENOROCITILOR!
    3
    11
  • postat de Octav
    Sâmbătă, 18 Noiembrie 2023 10:47
    5.13.143.***
    Bravo! Felicitari Raluca Ichim!
    2
    6
  • postat de Inutilu
    Sâmbătă, 18 Noiembrie 2023 09:50
    5.13.143.***
    Daca are atributii limitate inseamna ca nu face nimic productiv. Adica e inutil. La ce ne trebuie presedinte?
    Sa toate banii care ii suge de la noi?
    Eu sunt sefu' in casa iar asta nu inseamna ca toc banii pt copii ci muncesc mai mult sa le pot oferi o viata normala. Ca toate sunt enorm de scumpe!
    1
    10
  • postat de penseonarul minim
    Sâmbătă, 18 Noiembrie 2023 09:29
    89.39.81.***
    tara moare?tara A MURIT.CEI MAI MULTI POLITICIENI isi cauta ori siau gasit deja alta tara.si de la revolutie incoace multi romani siau gasit alta tara.Noi astia ramasi....nu avem o tara.de fapt noi nu mai suntem de muuuult ai tarii.
    2
    9
  • postat de Vasile di la Primarie
    Sâmbătă, 18 Noiembrie 2023 07:28
    89.137.226.***
    Pai ce sa mai comentezi?!!!!

    Se stia de la alegerea ca presedinte in primul mandat ca omul este " gol", lipsit de esenta, aprecieri ale celor care il cunosteau bine.
    Epui, daca s-a ignorat acest fapt,fiind ales si in al doilea mandat, sa le fie de bine romanilor!
    Voteaza romanii cu capul in gal
    1
    12
  • postat de La mai mare ...
    Sâmbătă, 18 Noiembrie 2023 01:15
    108.245.201.***
    Asta e Ro/UE ..seamna cu o p...a de-ti vine sa-ti introduci(lol) p..a in ea ....
    4
    6

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.