Neputincioși în fața bâlbelor legislative

Neputincioși în fața bâlbelor legislative
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Avem tehnologie de cea mai înaltă performanță, avem avioane supersonice și autoturisme pe care le poți programa să își pornească motorul atunci când ești gata de plecare încă din confortul casei tale, fără a mai face acest lucru după ce ai intrat în mașină. Și, cu toate acestea, la capitolul legi încă avem bâlbâieli, iar pasarea motanului de la o autoritate la alta atunci când e vorba de a rezolva o problemă de interes local e încă sport național.

Și când spun asta mă gândesc la locatarii unui bloc dintr-o zonă renumită din oraș, care sunt nevoiți să locuiască în același condominiu cu un vecin cu probleme psihice, devenit pericol public, atât pentru vecini, cât și pentru propria lui persoană.

Chiar dacă acesta este în evidența medicilor psihiatri cu probleme din sfera schizofreniei și chiar dacă, prin comportamentul lui, terorizează un bloc întreg, punând la propriu viețile multor familii în pericol, nimeni, nicio autoritate locală nu găsește o soluție pentru a-l scoate din mediul social și a-l interna într-un centru specializat, acolo unde i s-ar putea rezolva problema, cu atât mai mult cu cât este singur pe lume, după ce părinții i-au decedat cu ani în urmă.

În afară de comportamentul periculos manifestat de acest individ, se pune și problema mizeriei de nedescris în care viețuiește. Menționăm faptul că, în urmă cu un an, a fost nevoie de intervenția poliției și a jandarmilor pentru a se putea intra în apartamentul în care locuiește, care era plin de mizerie, fecale și șobolani. Animalelor le pria conviețuirea atât de mult încât deveniseră de nestăpânit și se mutaseră și pe la vecini.

Deși colocatarii au făcut zeci și zeci de demersuri, la toate autoritățile locale, competente sau nu, problema lor pare fără sfârșit și fără rezolvare. Nimeni nu își pune problema celor ce trăiesc cu teama că în fiecare minut s-ar putea produce o nenorocire, nimeni nu le dă o minimă speranță că s-ar putea îndura și de soarta lor cineva și ar găsi o variantă pentru ca omul cu mințile rătăcite să ajungă acolo unde ar fi în siguranță, unde ar primi medicația necesară și unde traiul lui, și așa lipsit de discernământ, n-ar mai constitui un pericol pentru nimeni.

Sperăm totuși că cineva va lua taurul de coarne și va rezolva problema unui întreg bloc și a unui cartier, înainte de a se produce o tragedie.

Citit 1113 ori Ultima modificare Vineri, 05 Ianuarie 2024 14:39

Mai multe din această categorie:

2 comentarii

  • postat de Ana List
    Duminică, 07 Ianuarie 2024 18:37
    89.39.81.***
    Nu cred că Eminescu a făcut foc în mijlocul odăii în care locuia pentru a se încălzi. El a fost „tratat” ca să se „întunece” și ca să fie declarat nebun pentru versuri precum: „Zdrobiți orînduirea cea crudă și nedreaptă ce lumea o împarte în mizeri și bogați ......”
    1
    2
  • postat de florin
    Sâmbătă, 06 Ianuarie 2024 07:33
    86.124.202.***
    Daca ne referim doar la acest caz aveți dreptate!Trebuie scos din societate!Dar să avem o lege în care sa poți fi scos din casa dacă ești declarat nebun de o comisie cu politicienii justiția și medicii din România? Scuzatima nu vreau asta!Doar daca ne gândim la complotul împotriva lui Eminescu!
    1
    9

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.