Ce vor gălățenii de la orașul lor

Ce vor gălățenii de la orașul lor
Evaluaţi acest articol
(25 voturi)

Într-o discuție recentă cu un prieten despre ce îi doare cel mai mult pe gălățeni la orașul lor, s-au conturat câteva subiecte clare de dezbatere referitoare la regenerarea urbană și direcția în care cei mai mulți dintre concetățenii noștri și-ar dori ca aceasta să evolueze.

În primul rând, în ceea ce privește administrația, gălățenii sunt interesați de curățenia orașului, de transport și infrastructură - străzi modernizate, parcări, semaforizare etc - și de atitudinea funcționarilor. Fără excepție, articolele pe care le scriem pe oricare dintre aceste teme sunt nu doar citite, dar și intens dezbătute în comentarii, în apeluri telefonice la redacție etc. Gălățenii își doresc un oraș mai curat, mai sistematizat, în care să poată circula mai ușor și care să fie prietenos cu toate categoriile de participanți la trafic. 

În ceea ce privește aspectul economic, gălățenii vor locuri de muncă mai multe, dezvoltare industrială și comercială, vor să fie respectați atât în calitate de angajatori, cât și de angajați, sunt curioși să afle detalii despre afaceri noi sau, dimpotrivă, despre branduri gălățene mai vechi, de succes la nivel național. Sunt preocupați de soarta marilor angajatori industriali, mai ales a Combinatului și a Șantierului Naval. La nivel de microcosmos familial, îmbunătățirile aduse casei și banii cheltuiți pentru asta sunt, la fel, printre subiectele favorite. 

Și dacă prosperitatea și nivelul de trai sunt, evident, în topul atenției oamenilor, la fel de căutate par să fie și informațiile legate de evenimente sportive și culturale, locuri și variante de petrecere a timpului liber, spectacole și evenimente destinate întregii familii. Educația copiilor, nu doar prin școală, ci și în afara ei, dă și ea naștere unor dezbateri aprinse, la fel și aspectele referitoare la mediul înconjurător și protecția animalelor. La aceste din urmă două capitole se remarcă o polarizare intensă, existând tabere destul de bine conturate (pro sau contra câinilor vagabonzi sau a tăierii copacilor de pe domeniul public, spre exemplu), dar, în ansamblu, preocuparea pentru mediul în care trăiesc, pentru calitatea aerului și pentru posibilitatea de a petrece timpul liber împreună cu animalele de companie (chestiune ignorată aproape complet de autorități până acum) este reală și palpabilă. Acum, că tot suntem în an electoral și promisiunile curg, rămâne de văzut cât de conectați sunt edilii la aceste realități. 

Citit 3381 ori Ultima modificare Duminică, 21 Ianuarie 2024 17:50

Mai multe din această categorie:

12 comentarii

  • postat de Macar copacii lasati-i in pace!
    Luni, 22 Ianuarie 2024 15:35
    5.2.205.***
    Va rugam din suflet, toate ONG urile cu profil de protectia mediului sa ia atitudine si sa monitorizeze cum se arunca SAREA cu kg degeaba la ninsori de sub 5 cm. Copacii mor si se duc..."Orasul teilor...".Pe Mihai Bravu sarea sta si 1 luna pe strada si trotuare!! Despagubiri pentru copacii omorati!
    3
    14
  • postat de Vreau taxe. Si pe aer daca se poate.
    Luni, 22 Ianuarie 2024 14:26
    109.166.132.***
    Taxe! Eu vreau cât mai multe taxe. Aaa,să plătim de câte ori îl vedem pe primar. Te-ai gasit cu el astazi=5 lei.
    Un oraș al curvelor și peștoilor. Apropos,apa potabilă are un preț mic. Să crească prețul. Oricum suntem inconjurati de ape.Betonel,nu va mai iesi anul acesta! Sper!
    4
    24
  • postat de Gigel
    Luni, 22 Ianuarie 2024 14:12
    5.13.138.***
    Cuplu de taranusi ajunsi in oras, ambii fumeaza si ea arunca tigara pe jos. Li se spune ca e cos la 20 de metri in fata iar marlancuta raspunde ca mai sunt tigari pe jos. Ce vor galatenii de la oras? Mai bine ce vor galatenii de la galateni.Putina civilizatie inainte de pretentii.
    1
    22
  • postat de florin
    Luni, 22 Ianuarie 2024 13:21
    86.124.202.***
    Ar prinde bine putina istorie!Va rog sa realizați o paralelă intre activitatea lui Moruzzi că primar timp de 3 ani cu activitatea lui Pucheanu în administrația Galațiului care se întinde pe vreo 12 ani! Sunt lucrări de regenerare realizate de Moruzzi care rezista și în timpurile noastre!
    3
    9
  • postat de Șchiopu Sterică
    Luni, 22 Ianuarie 2024 13:15
    86.120.239.***
    Un oraș foarte, foarte murdar, prăfuit. Nu știu când vom scăpa de acest praf iar acest praf se transformă în noroaie după o ploaie. Nu mă refer la cartierele din centru, veniți să vedeți micro 13B, micro 38, micro 39. Spăl mașina dimineața și până seara este plină de praf, ca și cum nu aș fi spălat
    1
    14
  • postat de Trandafirul Galben
    Luni, 22 Ianuarie 2024 12:26
    86.123.139.***
    Pucheanu este cel mai bun Primar,de departe.
    Niciodată nu-i poți mulțumi pe toți.
    Marele lui "defect" este că tolerează "cumetriile" din oraș și că permite Poliției Locale să distrugă mediul de afaceri,acolo unde nu există protecție...
    Sau...o fi obligat și el mai de sus...
    9
    6
  • postat de magis
    Luni, 22 Ianuarie 2024 11:20
    89.121.200.***
    Nu stiu cine raspunde in primarie de receptia lucrarilor facute la infrastructura, dar oamenii aia ar trebui demisi din functii si trimisi sa munceasca la spatii verzi.
    1
    13
  • postat de ,,sănătosu
    Luni, 22 Ianuarie 2024 10:16
    128.127.117.***
    Mda.Se pare că noi ca oameni ....trebuie să facem abstracție de treaba altora ,că oricum trebuie făcută si cel care e pus acolo o face ...bine...rău...o face,Si să lucram la CAP.La gândire.Ca fiecare stie ce e strâmb in cavitatea dintre urechi.Să recunoască,să-și asume si să lucreze acolo.Mult.
    4
    7
  • postat de Adrian
    Luni, 22 Ianuarie 2024 10:15
    5.2.205.***
    Atata timp cat tu ca primar timp de 2 mandate adica 8 ani nu ai creat nici macar un loc de munca decent.......de ce ne mai miram ca orasul se depopuleaza intr-un ritm alert?

    Din biroul primarului se vede mereu soarele cum straluceste.
    2
    30
  • postat de florin
    Luni, 22 Ianuarie 2024 10:03
    86.124.202.***
    Regenerare =reparare
    Si hai sa mergem pe sectorul reparat pe bdul Cosbuc!Canalizarile deja au inceput sa se prabuseasca!Linga liniile de tramvai au inceput crapaturile!Trotuarele apar mai jegoase ca inainte!Borduri care se deplaseaza!Ce perioade de viata au zonele reparate?
    2
    27
  • postat de Medic
    Luni, 22 Ianuarie 2024 08:46
    95.129.30.***
    Terminat la Galati Fac De Med
    Plecat in bucuresti si n Europa sa ma specializez
    1.as sa scapam de ipocrizia si spaga din spitale - mai ales la angajare
    2. Sa fie ales oamenii potriviti la conducerea institutiilor si nu pe nepotisme...
    3. Sa fie create locuri de munca adecvate si conditii....
    2
    34
  • postat de Rodax
    Luni, 22 Ianuarie 2024 06:25
    92.83.34.***
    Sunt atât de multe de făcut în acest oraș că nu i-ar ajunge lui pucheanu încă 3 madate de acum încolo să se apuce măcar de ele.
    3
    32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.