Dacă schi nu e, nimic nu e, iarna, la Galați

Dacă schi nu e, nimic nu e, iarna, la Galați
Evaluaţi acest articol
(27 voturi)

Luni, 19 februarie, în Galați începe „vacanța de schi” a elevilor. O nouă săptămână de vacanță, cu un nume mai pretențios decât al celorlalte, în care elevii vor avea ocazia să se relaxeze.

Bun, dar unde să se relaxeze? La schi? Să fim serioși, nu știu cât de mulți dintre ei vor pleca într-adevăr la schi. Ați văzut prețurile de la munte? Ați văzut cât e cazarea? Pentru că asta-i marea problemă cu schiul, nu poate fi practicat decât la munte, iar munții noștri – parcă sunt de aur, așa-s de scumpi. Până vom ajunge și noi ca în Dubai, cu pârtii artificiale în malluri, avem munții din România, care par intangibili iarna și mai ales în vacanțe. Iar schiatul este un sport foarte scump. Nu e ca șahul, unde ai nevoie de un colț de masă și de un set de piese, sau ca ping-pongul, la care mese de joc găsești în orice parc. Asta, evident, dacă parcul n-a fost închis după reclamațiile locatarilor de la blocurile din jur.

Revenind, ce ar putea face elevii din Galați ai căror părinți nu își permit să-i ducă la schi măcar câteva zile? Păi, ar putea merge în Parcul de Aventură. E închis. Ar putea să se dea pe pârtia suspendată de bob de la Gârboavele. Abia se construiește anul acesta. Ar putea merge în mall, la film. Și care e gheșeftul, că asta pot face tot timpul anului. Ar putea merge să înoate. Unde? Că e frig și bazinele cu valuri sunt descoperite, iar piscine acoperite, după știința mea, nu prea sunt în Galați. Și când spun „nu prea”, înseamnă că mai rămâne doar bazinul de la Baia Comunală care, săracul, e unul singur pentru tot Galațiul.

Și să știți că bălăceala, iarna, și datul pe tobogane acvatice ar fi o idee chiar bună, pentru că îmbini distracția cu mișcarea, ceea ce nu poate să dăuneze sănătății. Din păcate, însă, nici în Galați, nici în toată Moldova, acest lucru nu este posibil. 

Clubul Copiilor a creat, recent, o hartă cu toate aquapark-urile de interior din țară și a calculat costul de intrare pentru o zi întreagă pentru o familie cu un copil. Au fost selectate doar acelea care, pe lângă bazine, oferă și cea mai căutată distracție pentru cei mici: toboganele cu apă.

Oferta este limitată. Sunt doar nouă aquapark-uri indoor în România și acestea lipsesc cu desăvârșire în anumite regiuni, ca Moldova sau Dobrogea, sau în apropierea unor orașe mari precum Cluj-Napoca sau Constanța. Oradea, împreună cu localitatea învecinată Sânmartin, este orașul cu cele mai multe aquapark-uri indoor din țară. În schimb, Bucueștiul are cel mai mare aquapark indoor din țară - Therme București, care are o suprafață indoor de 30.000 de metri pătrați.

Pentru o familie cu un copil, prețurile variază de la 130 la 325 de lei pe zi. Tot e mai ieftin decât o zi la schi.

Citit 4509 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Februarie 2024 18:16

Mai multe din această categorie:

2 comentarii

  • postat de Gigel
    Joi, 15 Februarie 2024 07:57
    5.13.157.***
    Asta cu vacanta de ski e o alta chestie copiata "de afara" fara a se gandi ca nu suntem o tara de schori.Suntem o tara de manelisti care spun ca schiaza pentru ca daca te uiti pe o partie vezi cui place si cine e de poze acolo. In general multi sunt la poze mai ales in Poiana.
    1
    16
  • postat de Gogu
    Joi, 15 Februarie 2024 07:41
    82.79.117.***
    Asa, mai clasic: la tara, la bunici, fara semnal la telefon; acasa, cu o carte, doua -fara telefon sau tableta; explorare urbana cu familia sau prietenii; sa aiba ce povesti la sfarsitul vacantei.
    0
    12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.