Ziua în care Galațiul merge pe jos

Ziua în care Galațiul merge pe jos
Evaluaţi acest articol
(27 voturi)

Că mersul pe jos face piciorul frumos nu e vreo noutate, dar nici mișcarea, ridicată la rang de eveniment social, nu ar mai trebui să reprezinte, într-o comunitate evoluată și implicată, vreun lucru greu de închipuit și acceptat. Duminică, orașul va respira mișcare pentru o sumă de cauze ce necesită mai multă atenție și solicitudine din partea societății civile. Și da, asta chiar cu prețul ca, timp de câteva ore, să ne schimbăm traseele sau să mergem pe jos!

Evenimentele sportive cu miză socială au și la noi tradiție, mobilizările făcute de diverse persoane sau fundații cu scop caritabil fiind printre principalele mijloace de a veni în ajutorul oamenilor aflați în situații speciale sau disperate. Copii, femei sau vârstnici au fost ajutați de-a lungul timpului datorită faptului că niște oameni, uneori surprinzător de mulți, au înțeles nevoia de a ajuta și au empatizat, fizic și financiar, cu cei în nevoie. Multora le-au salvat viața ori, acolo unde nu s-a putut, le-au mai alinat suferințele și le-au adăugat un strop de speranță în lupta cu necazul.

La nivel mai mare, mobilizarea organizațiilor implicate în probleme de masă ar putea și ar trebui să facă mai mult. Un eveniment ca cel ce va ”paraliza”, în opinia unora, orașul, duminică, are darul de a pune la treabă tot ce e mai bun în noi: înțelegere, empatie, solidaritate și, nu în ultimul rând, răbdare. Un semimaraton menit nu doar să atragă atenția asupra unor probleme care cer ajutor și despre care mulți nu știm că există va mobiliza sute, poate mii de oameni, poate nu doar amatori de sport, ci și de a fi alături.

Susținerea prin mișcare a persoanelor cu dizabilități, ajutorarea animalelor sau a tinerilor din familii defavorizate, afectați de absența unuia dintre părinți în viața lor, integrarea în colectivitate a copiilor cu nevoi speciale sau promovarea voluntariatului printre tineri sunt doar câteva dintre cauzele pe care gălățenii și nu numai le vor putea sprijini participând la semimaraton. Un exemplu de solidaritate și mobilizare la nivel macro, într-o duminică în care nu va muri nimeni dacă, timp de câteva ore, va parcurge centrul orașului pe jos. Sau pe ocolite, asta dacă alergarea, chiar în ritm de mers alert cu un bănuț donat, nu va constitui o opțiune mică pentru o cauză mare.

Citit 5752 ori Ultima modificare Vineri, 24 Mai 2024 16:32

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro