Petreci, nu petreci, banii tot (ți) se cheltuiesc!

Petreci, nu petreci, banii tot (ți) se cheltuiesc!
Evaluaţi acest articol
(28 voturi)

Poate nu știați, dar pare să fie o regulă nescrisă! Ziua localității - că-i municipiu, oraș ori comună - pică întotdeauna în campania electorală! Și dacă nu și nu, tot se găsește ceva de sărbătorit: un sfânt cu har ocrotitor ori vreo binecuvântată muceniță protectoare, o floare, un fruct, o vietate... Ori măcar vreun obicei al locului - fie el și uitat! - dar care trebuie musai marcat. Cu distracție și voie bună! Sărbătoarea Bujorului, Sărbătoarea Salcâmului, Festivalul Vinului, al Castanelor, al Lavandei ori Mușețelului! Festivalul Scrumbiei, al Păstrăvului, ori Ziua Recoltei. Răvășitul Oilor, scărmănatul lânii sau petrecerea olarilor. Ceva de chefuit cu poporul alegător, care, nu-i așa, trebuia bucurat și răsfățat. În special înainte de alegeri, la zilele importante.

Distracția este întotdeauna după buget. Bugetul local. Cu alte cuvinte: petreci, nu petreci, banii tot (ți) se cheltuiesc.

Firește, există și excepții! Îmi amintesc, acum câțiva ani, la sărbătoarea unui oraș mai mic, dar cu un uriaș potențial turistic, circula o poveste care trecea drept reală. Proprietarii de pensiuni turistice din zonă s-au dus la primar și s-ar fi oferit să cofinanțeze cu o sumă generoasă concertele publice, pentru a atrage turiști. Și ar fi ieșit pe plus și unii, și alții...

Poate-i doar o legendă, dar mie mi s-a părut o idee interesantă!

Dar las poveștile la o parte și mă refer la ce ni se pregătește nouă săptămâna aceasta: două festivaluri publice și o caravană! Cam mult, ar spune unii! În comparație cu ce?! Cu zilele în care nu se întâmplă nimic în Galați? Cu finalul unei penultime săptămâni înainte de alegerile locale? O cheltuială de 1,3 milioane de lei fără TVA pentru patru zile cu multă distracție o fi mult sau puțin pentru un municipiu de talia Galațiului?!

Pentru a avea termen de comparație, vă spunem cât a cheltuit comuna Liești, tot pentru trei evenimente de anvergură... la nivelul localității. Sunt date pe care le-am găsit publicate în Sistemul Electronic de Achiziții Publice: 110.630 de lei fără TVA pentru recitalurile artiștilor Smiley şi Mira! Alți 118.350 de lei fără TVA pentru organizarea Zilelor comunei cu participarea Orchestrei Fraţilor Advahov, a artiștilor Emilia Ghinescu și Igor Cuciuc - sunet, lumini, prezentator și  un spectacol pentru copii cu gaşca veselă Marili! Și încă 20.000 de lei fără TVA pentru festivitatea de premiere a cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsătorie cu participarea interpretei Mioara Velicu! Aproape 250.000 de lei fără TVA - și asta doar sumele la vedere!

În concluzie, înainte de alegeri ne distrăm de toți banii!

Citit 1643 ori Ultima modificare Luni, 27 Mai 2024 17:02

Mai multe din această categorie:

5 comentarii

  • postat de Gigel
    Marți, 28 Mai 2024 11:48
    5.13.142.***
    Bai alde primaria lu' peste care tocati banii aiurea, trimiteti pe cineva cu niste bitum la Betex pe prelungirea Brailei ca rupem masinile .
    0
    20
  • postat de florin
    Marți, 28 Mai 2024 08:55
    86.124.203.***
    In 2008 veneau la bugetul local și central taxe și impozite de la 14 000 de salariați ai combinatului!Acum mai sunt 5000!Nr de salariați la privat a scăzut!A crescut Nr de bugetari!Și pregătițiva sa aterizam dur!Poate ne trezim mai ales că nici în UE nu mai umbla ciinii cu covrigi in coada!
    8
    16
  • postat de Monica Pintilie
    Marți, 28 Mai 2024 08:11
    89.136.4.***
    Asae!... Iar oile pe care le vad in fotografie se bucura, petrec, pline de fericire...
    6
    13
  • postat de florin
    Marți, 28 Mai 2024 06:04
    86.124.203.***
    Alegeri 2008!Apare criza in SUA pe la inceputul anului!În Romania Tăriceanu cu Băsescu pun de creșteri de salarii!Festivale și atunci!A venit criză și am luat-o la vale!Multe firme care lucrau pe platforma combinatului au dispărut!De at combinatul nu și-a mai revenit!Se vor plăti și aceste festivalu
    10
    12
  • postat de Hei rup
    Marți, 28 Mai 2024 05:39
    5.13.203.***
    Mda, paine si circ, dupa aia tipa ca nu au bani la bugetul local sa plateasca salariile angajatilor, fac greva japoneza , gasesc ei ceva dupa ce se termina bugetul
    3
    30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.