"Să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni!"

Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

„Cine nu sare/ Nu vrea schimbare!”, cânta, miercuri seara, un fluviu de gălăţeni care curgea, pe strada Brăilei, în drum spre Palatul Justiţiei. Iar ţopăiturile entuziaste ale protestatarilor provocau valuri menite să spargă, parcă, gheaţa ce riscă să încremenească o Românie roşie.

„Măi, unde-aţi fost voi pe 11 decembrie?!”, îmi venea să-i întreb. Că era la fel de frig ca şi-acum! Unde aţi fost când cei împotriva cărora strigaţi acum câştigau alegerile nu atât prin voturi, cât prin absenteism la urne. Unde eraţi când se aşterneau orizonturi roşii peste România? V-aţi p… pe el de vot? Ei uite că se întoarce…

E drept, în programul electoral trâmbiţat de PSD nu scria nimic de amnistie şi graţiere! De schilodirea legilor penale până când se va alege praful de efectul lor. Era vorba numai de bunăstare economică şi socială, de măriri de pensii şi salarii, de gratuităţi! Numai lapte şi miere!

De amnistie penală şi fiscală predicau cu glas de popă răspopit doar candidaţii Partidului România Unită (PRU), de ziceai că-s arhanghelii izbăvitori ai tuturor corupţilor! Parcă-mi amintesc vorbele preşedintelui Klaus Iohannis la ceremonia de învestire a Guvernului: "Domnule preşedinte Dragnea, aflarăm de la televizor că sunteţi singurul care cunoaşte programul de guvernare din scoarţă în scoarţă. Vă rog eu frumos, învăţaţi-i şi pe ei".

Te pomeni c-or fi greşit, naibii, programul de guvernare! S-au încurcat, l-or fi luat pe cel al PRU şi s-a ajuns în asemenea situaţie. Oameni suntem (unii dintre noi), iar a greşi e omeneşte! Să retragă ordonanţele şi gata! Ţi-ai găsit!

Şi zău dacă, de furie şi revoltă, nu-mi răsună în minte versurile lui Eminescu: "Cum nu vii tu, Ţepeş Doamne, ca punând mâna pe ei,/ Să-i împarţi în două cete: în smintiţi şi în mişei,/ Şi în două temniţi large cu de-a sila să-i aduni…” Care Ţepeş? Acela din sigla PRU, că şi pe el, sărmanul, l-au confiscat… „Să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni!”

Citit 2465 ori Ultima modificare Joi, 02 Februarie 2017 20:37

6 comentarii

 • postat de batrana
  Vineri, 03 Februarie 2017 16:32
  5.13.128.***
  Abia acum ati inteles de ce era nevoie sa va duceti la vot.Din populatia Romaniei s-au prezentat 39,...% care matematic doar 18% din total popuatie au votat PSD.De ce intoxicati lumea ca sunteti 40% votanti ai PSD? Si apoi daca erati sinceri ati fi vorbit si despre cele "urgente" cu care ati umilit poporul , justitia.De ce n-ati facut-o atunci, inainte de vot pentru ca in capul vostru aceasta marsavie era?Acum o sa raspundeti in fata celor umiliti, tristi si "far,de adapost " care nu au unde lucra pentru a intretine o familie.Si sa va mai spun ca Dumnezeu spune sa nu furi, sa nu ucizi, sa-ti iubesti aproapele etc. dar voi nu sunteti preocupati de ce va fi.Pentru voi prezentul conteaza, fie el bun pentru voi si cladit pe durerile altora.VA va trata de lacomie doar in puscarii.De restul e prea tarziu.Tinerii inteligenti si frumosi, mai au speranta ca niciodata nu-i tarziu cu metode pasnice,de bun simt sa puna capat acestor derapaje dela civilizatie ale unora certati cu legea.Ne-ati luat pamantul, proprietatile, dragostea de neam si tara nu ne-o puteti lua.Degeaba asteptati sa ne plictisim in frig ca nu se va intampla acest lucru,bunicii mei au murit pe front,luptand in conditii ff.grele si n-au renuntat pentru ca aveau cu ei dragostea de neam si tara si credinta in Dumnezeu, eu de ce sa renunt? N-o voi face pentru a muri linistita ca am fost alaturi de copii si nepoti pentru apararea viitorului lor.DUMNEZEU SA VA AJUTE! Sa fim uniti in cuget si simtire.
  1
  3
  Raportează
 • postat de crystal
  Vineri, 03 Februarie 2017 16:25
  95.76.32.***
  Chiar daca se declara neconstituionala aceasta actiune miseleasca in miez de noapte, vor mai fi alte actiuni deja facute pe la spate sau tentative atat timp cat PSD exista.
  Iordache este doar o alta marioneta agramata platita prea mult pentru cat stie sa vorbeasca si PSD abia asteapta sa aiba sa aiba un tap ispasitor ca sa ramana in picioare si ramane mereu, ca papusile HOPA MITICA si mereu va arunca alte surprize la altii ca papusile MATROYSKA.
  PSD = Ciuma Rosie !
  1
  2
  Raportează
 • postat de Mos Ion Roata
  Vineri, 03 Februarie 2017 15:35
  109.166.129.***
  Sa inteleg ca ,,Romania munceste" nu conteaza cu adevarat. Interesant! Acum chiar ca inteleg cum am ajuns mai jos decat Lumea a III-a. Multumesc @95.77.196!
  0
  2
  Raportează
 • postat de Tibi
  Vineri, 03 Februarie 2017 13:58
  46.97.34.***
  In 11 dec. absenta la vot a fost o forma de protest fata de falsele valori democratice etalate de toti politicienii deopotriva.
  Nimeni nu putea anticipa ca se pregateste un adevarat razboi cu justitia!
  Toata lumea credea ca, indiferent cine castiga alegerile, nu va mai putea intoarce tara asta in evul mediu comunist dinainte de '89.N-a fost asa!
  De asta, cei care n-au fost atunci la vot, ies acum in strada! Din fericire, ei reprezinta majoritatea zdrobitoare a electoratului, adica 60% din persoanele cu drept de vot.
  CEI MAI MULTI SUNT TINERI, DIRECT INTERESATI DE VIITORUL LOR!
  Vor invinge, chiar daca nu obisnuiesc sa mearga la vot.
  4
  13
  Raportează
 • postat de Remember
  Vineri, 03 Februarie 2017 07:00
  89.136.231.***
  Parca pe programul PDL scria taierea drepturilor salariale? Dimpotriva! ,,A doua zi dupa ce venim la guvernare aplicam legile salarizarii, crestem pensia minima la 2000 de lei....bla, bla, blla...'' A doua zi au luat sporurile, nu de la cei cu salarii nesimtite ci de la amaratii care si asa erau la limita saraciei. A treia zi au taiat salariile si pensiile. Nu pe cele de 5000 de euro ci pe ale celor care erau la limita saraciei sau sub. Una peste alta, salarii mai mici cu 50%, pensii cu tot felul de taxe peste ele. Jos ipocrizia si demagogia!
  8
  7
  Raportează
 • postat de Sinistrul Justitiei din Ro
  Vineri, 03 Februarie 2017 04:34
  95.77.196.***
  La STRADA = ROMANIA VIE, singura care conteaza cu adevarat. Suntem REVOLUTIONARI DE PROFESIE, cum zicea nea Nicu
  2
  11
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.