Pentru cine bat clopotele

Evaluaţi acest articol
(29 voturi)

Bruma de democraţie aşezată fragil pe societatea românească, în ultimul sfert de veac, a fost ştearsă brutal şi într-o manieră hoţească de puterea politică PSD-ALDE, în doar câteva ore, prin adoptarea, în regim de urgenţă, a legilor de favorizare a infractorilor.

Prin gestul lor sfidător, pungaşii aleşi prin vot au dat o lovitură în plin unei puteri independente în stat, Justiţia. Cum puterea legislativă este tot în ghearele acestei clici, singura speranţă rămâne acum într-un răspuns pe măsură al puterii judiciare. În lipsa unei astfel de reacţii, cât mai rapide, democraţia, chiar şi disfuncţională, aşa cum s-a dovedit a fi în România, în numeroase rânduri, va fi doar un cuvânt bun de pus în ramă.

Liderii clanului PSD-ALDE au perorat, în repetate rânduri, că au câştigat frâiele puterii prin votul legitim al majorităţii românilor. Fals! Legitimitatea lor este oferită doar de voturile date de o minoritate dintre români, din moment ce majoritatea nu s-a prezentat la vot. Astfel, în ţară, PSD-ALDE a obţinut puţin peste 3.600.000 de voturi pentru Camera Deputaţilor şi ceva mai multe pentru Senat. În judeţul Galaţi, nesfânta alianţă a obţinut aproape 114.000 de voturi la Camera Deputaţilor şi 117.000 la Senat. Tocmai de aceea, aroganţa afişată de perechea penală Dragnea-Tăriceanu & Comp., cu privire la protestele de stradă din ultimele săptămâni, este condamnabilă.

Cele două legi de favorizare a infractorilor nu au fost pomenite nicăieri, în campania electorală, ceea ce înseamnă că alegătorii PSD-ALDE au fost păcăliţi, cu bună ştiinţă. În acest context, nu ar fi de mirare ca unii dintre protestatari să provină chiar din rândul votanţilor de bună credinţă ai celor două partide.

Contrareacţia românilor şi a puterii judecătoreşti la ticăloşia săvârşită pe ascuns, marţi seară, trebuie să fie tot la fel de rapidă ca şi graba cu care cele două proiecte, neanunţate, în prealabil, pe ordinea de zi, au fost adoptate de guvernanţi. Fierul trebuie bătut cât e cald, pentru ca sacrificiile făcute în ultimii 27 de ani să nu ajungă o simplă maculatură la groapa cu gunoi a istoriei.

Citit 1178 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Februarie 2017 17:20

5 comentarii

 • postat de gopo
  Joi, 02 Februarie 2017 13:56
  82.208.137.***
  Votul este un drept nu o obligatie, in majoritatea covarsitoare a tarilor democratice este exact la fel ca in Romania. In cazul de fata nu discutam despre un partid care impune un program politic aprobat de majoritatea celor care au votat, ci despre un guvern care forteaza Constitutia cu legi in favoarea unor oameni politici infractori condamnati sau cercetati. Presedintele Romaniei a avertizat public guvernul sa nu faca asemenea eroare, cei din guvern si-au asumat toate riscurile si au dat legea. Inseamna ca toate consecintele le sunt imputabile: demonstratiile de strada, demisiile care vor urma, caderea guvernului precum si imaginea tarii terfelita la nivelul unei republici bananiere. Daca OUG ajunge sa-si produca efectele, daca grupari de infractori au ajuns sa impuna direct legi in tara, este clar ca va trebui sa reasezam din temelii edificiul pe care l-am crezut democratic prin modificarea Constitutiei, asa cum am facut dupa 1989, cand Ceausescu ajunsese sa aiba dreptul legal de a ucide cetatenii Romaniei de pe strada, care ii cereau sa plece de la putere.
  1
  6
  Raportează
 • postat de Votika
  Joi, 02 Februarie 2017 07:20
  109.103.134.***
  Daca nu exista consecinta la refuzul de a vota, degeaba este votul obligatoriu. Nu stiu cum este in alte tari din acest punct de vedere, insa imi imaginez ca in Romania se vor gasi varii motive de a nu se vota, desi acesta e obligatoriu.
  2
  5
  Raportează
 • postat de Vlad
  Joi, 02 Februarie 2017 06:41
  82.79.115.***
  Chiar daca un partid castiga la scor la un scrutin, asta nu inseamna ca va avea voie sa dea legi discretionar, de care sa beneficieze un grup de membri proprii in detrimentul democratiei si a statului de drept ! Acel partid va ajunge la groapa de gunoi a istoriei.
  2
  11
  Raportează
 • postat de Ilyesku
  Joi, 02 Februarie 2017 06:26
  95.77.196.***
  DRACneooo, cheama minerii, asa cum ne-a invatat tatuku Stalin !
  3
  9
  Raportează
 • postat de Votul obligatoriu este cea mai sigura solutie sa scapam din mocirla asta !
  Joi, 02 Februarie 2017 02:02
  5.13.133.***
  Sunt state in Europa care au introdus votul obligatoriu . In felul acesta sunt evitate guvernele instabile sau cu legitimitate discutabila . Iar legile facute de Parlament au "greutate"si stabilitate , caci un astfel de Legislativ e o institutie cu legitimitate indiscutabila , prin prezenta masiva la vot . E de ajuns o amenda de 50-100 lei si prezenta la urne o sa mearga spre 85% .
  2
  15
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.