Eu te-am făcut, eu te omor!

Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Vă mai amintiţi? „Nu este membru Hezbollah sau Hamas” şi „în primul rând este loial” – acestea erau cuvintele cu care, în urmă cu vreo şase luni, Liviu Dragnea îl prezenta lumii pe proaspătul premier Sorin Grindeanu. Astăzi, dacă ar putea, Dragnea i-ar cere lui Grindeanu să-şi facă harakiri. Păcatul suprem al premierului – a încălcat regula obedienţei absolute!
Am putea pune rezistenţa premierului pe baza păţaniei cu OUG 13, ce a dus la declanşarea celor mai ample proteste de stradă de după ’89. Şi, într-adevăr, probabil că astăzi ar fi destul de dificil de găsit un ministru care să se arunce pur şi simplu în cap, doar pentru a face pe plac lui Dragnea. O dovadă în acest sens este şi „derapajul” ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, fie că vorbim de răfuiala cu DNA-ul sau Parchetul General, fie de pachetul de legi menit să scape pielea politicienilor care au călcat pe bec, în primul rând a baronului de Teleorman.
În acelaşi timp, protestele legate de OUG 13 pot fi privite şi ca un alibi perfect pentru Grindeanu de a trece din postura de „soldat disciplinat al partidului” în cea de aspirant la „bastonul de mareşal” al PSD. Cine i-a studiat puţin cariera ştie că Grindeanu este un politician abil şi ambiţios, dar mai ales unul care ştie să aibă răbdare. A se vedea modul în care, la Timişoara, a reuşit să impună PSD într-un fief al dreptei, dar în acelaşi timp l-a detronat de la putere de promotorul său politic, Ilie Sârbu. Acum, dacă Justiţiei nu i se pun beţe în roate, e doar o chestiune de timp pentru ca Liviu Dragnea să se aleagă, foarte probabil, cu o condamnare care să-l scoată definitiv de pe scena politică. În acest caz, în mod natural, puterea în PSD s-ar concentra în jurul lui Grindeanu, iar de aici, cine ştie, i s-ar deschide drumul chiar şi spre prezidenţiale…
Dincolo de aceste scenarii, realitatea imediată este că Dragnea împinge PSD spre situaţia cel puţin bizară de a încerca răsturnarea propriului Guvern! Pe de altă parte, canibalismul politic n-ar fi ceva tocmai nou în tabăra PSD. Problema „jupânului” este, însă, că Grindeanu i-a rămas în gât - nu poate nici să-l scuipe, nici să-l înghită.

Citit 1734 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Iunie 2017 19:02

Mai multe din această categorie:

3 comentarii

 • postat de stat de drept, corect dar astia nu-s infractori?
  Joi, 15 Iunie 2017 16:58
  citiva oameni sprijiniti de citeva sute de slugi arunca in aer ROMANIA doar ca sa nu ajunga acolo unde e locul infractorilor.
  indivizii astia nu pot fi pusi la respect urgent, legal? doar nu o sa rasturnam o tara si-un neam pentru niste invirtiti politic cu dosare penale ce nu vor sa ajunga acolo unde le e locul in urma actiunilor lor ilegale.
  0
  1
  Raportează
 • postat de gorenje
  Joi, 15 Iunie 2017 08:48
  Toate aceste lucruri impotriva naturii se intampla pentru ca un partid are in frunte un infractor. Infractorul a ajuns sa acuze primul ministru ca nu incalca embargo-ul UE impotriva Rusiei, adica rastoarna toata Romania ca sa scape el de puscarie. La fel a fost si in cazurile infractorilor Nastase, Voiculescu. Cred ca trebuie sa interzicem ca in Parlament sau la conducerea unui partid sa ajunga oameni cu cazier. Cand te angajezi ca simplu muncitor in orice forma particulara iti cere cazierul, numai la Parlament si la partide nu.
  2
  8
  Raportează
 • postat de Ana List
  Joi, 15 Iunie 2017 06:42
  Canibalism politic este în toate partidele numai că nici un alt partid nu are un om ca Grindeanu. Obediența în alte partide a atins paroxismul in timpul guvernării lui Boc. Și nu e vorba numai de Boc la care se vedea clar că nu mai conduce el ci altcineva care nici măcar nu mai era (legal) membru de partid.
  3
  2
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.