Nu de Dragnea le este lor frică...

Evaluaţi acest articol
(15 voturi)
2 comentarii

"Tuturor membrilor acestui partid, le spun: să nu vă fie frică să fiţi de partea bună!", le transmitea premierul Sorin Grindeanu social-democraţilor, pe data de 15 iunie. Le este frică. Şi încă cum!

De atunci, în PSD se poartă adevărate lupte. Lupte pentru supravieţuirea membrilor importanţi, cu menţinerea acestora în funcţii-cheie şi privilegiile aferente, dar şi pentru supravieţuirea marelui şi imbatabilului partid din România. Pe de altă parte, se poartă lupte cu nemulţumirea, indignarea şi amărăciunea celor pentru care social-democraţia are cu totul alte conotaţii decât pentru liderul suprem şi supuşii lui.

Cred că membrii PSD din Parlamentul României, deşi nemulţumiţi de acţiunile lui Liviu Dragnea şi profund dezgustaţi de modul în care liderul absolut înţelege să conducă partidul, nu vor avea curajul, la moţiune, să voteze altfel decât li se cere în organizaţiile din care fac parte. Și nu pentru că nu ar considera că Liviu Dragnea le face mari deservicii de imagine, ori pentru că nu ar realiza că partidul se află în cădere liberă (dovadă şi rezultatele alegerilor locale parţiale organizate de curând), ci pentru că le este frică. Frică, nu de baronul Dragnea în sine, ci de faptul că vor pierde statutul de care se bucură, în prezent, în partid, de faptul că vor pierde influenţă, putere şi, la pachet, multe alte beneficii financiare. Căci, pentru mulţi dintre ei, aproape totul se învârte în jurul banilor şi a intereselor personale sau de grup.

Am stat de vorbă, zilele acestea, cu mai mulţi social-democraţi, care mi-au confirmat acelaşi lucru: sunt dezamăgiţi şi nemulţumiţi de Liviu Dragnea, nu-l mai vor în fruntea partidului, nu li se pare corect modul în care a ales să acţioneze împotriva propriului Guvern. Au admis că în sinea lor sunt revoltaţi şi indignaţi. Ba mai mult, cred că haosul declanşat de Dragnea şi ai lui, care a generat o criză politică inimaginabilă, are la bază de fapt fuga de Justiţie a acestuia.

Cu toate acestea, votul de miercuri al parlamentarilor va fi aşa cum "trebuie", cum decide liderul fiecărei filiale.

Nu de Dragnea le este lor frică, ci de faptul că vor fi izolaţi şi-şi vor pierde privilegiile.

Citit 5325 ori Ultima modificare Duminică, 18 Iunie 2017 17:13

2 comentarii

 • postat de Zorro Luni, 19 Iunie 2017 13:05 Link la comentariu
  1
  6

  Are perfectă dreptate jurnalista noastră.
  Mai devreme sau mai târziu acest partid mafiot se va dezmembra. Dar cu cât mai devreme cu atât mai bine pentru el, dar şi pentru societatea noastră.
  Aici există 2 variante: ori membrii de onoare şi de bun simţ ai acestui partid se leapădă de acest "Satana" şi de restul agramaţilor din jurul lui, ori se grupează în alt partid de stânga (eventual în PSRo lui Mircea Geoană).
  Prin varianta a 2-a, cei din PSD ar scăpa şi de imaginea proastă acumulată de-a lungul timpului de "CIUMĂ ROŞIE"!

  Raportează
 • postat de Gheorghe Stelian Luni, 19 Iunie 2017 11:25 Link la comentariu
  1
  13

  Toate institutile publice sunt "conduse" dictatorial,cu unitatea de monolit a lingailor care se plang apoi ca "sistemul e bolnav".Fara demnitatea data de profesionalismul autentic nu vom fi niciodata o democratie si ne vom plange mereu ca suntem, pe rand,"generatii de sacrificiu".

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.