Facem şi noi cincinalu-n patru ani şi jumătate?

Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

"O chemare nouă ţara o străbate/ Cincinalu-n patru ani şi jumătate!". Mai ştiţi melodia? E drept, e veche şi comunistă, şi poate doar cei născuţi în anii ’70-’80 încă şi-o mai aduc aminte, dar eu am simţit nevoia s-o ascult în timp ce scriam despre un nou paradox gălăţean: artera prin curtea Poliţiei de Frontieră, care are şi nume, are şi proiect, şi constructori, şi zace tot prin hârtii ca acum zece ani!

Da, fix zece ani au trecut de când aleşii locali au strigat pentru prima oară către onoratul Guvern: "Noi vrem pământ!". Voinţa le-a fost ascultată abia în 2015! Şi dacă tot le-a luat guvernanţilor zece ani ca să se-nduplece, ne-au impus şi un termen în care să facem drumul: cinci ani, că altfel se întoarce terenul la stat. Suntem în 2017, au trecut doi ani şi-o lună şi noi coasem hârtii şi batem drumurile la Bucureşti. N-aş vrea să mă acuzaţi de teoria conspiraţiei, dar mă întreb sincer dacă nu cumva acesta-i şi interesul: să ne ia înapoi ce ni s-a dat atât de greu.

O să-mi spuneţi că exagerez, că un drum de 600 de metri liniari poate fi făcut în câteva luni, maxim un an! Serios? Da’ lărgirea străzii Traian? Da’ Varianta Ocolitoare a Tecuciului? Că uite, a-nceput acum cinci ani, în 2012, şi tot nu-i gata! Şi la cum se mişcă treaba pe-acolo, mă tem c-o apucă deceniul! Da, ca în întâmplarea din timpul unei vizite de lucru ale lui Nicolae Ceauşescu, când întrebaţi de şeful statului dacă vor îndeplini planul cincinal înainte de termen, pe muncitori i-a luat gura pe dinainte şi-au răspuns: "Vom îndeplini planul cincinal în patru ani şi jumătate, chiar dacă o să fie nevoie de zece ani".

Uite de-aia mi-a venit în minte melodia vremurilor de odinioară "Cincinalu-n patru ani şi jumătate"! Nu pentru c-aş fi, Doamne fereşte, vreo nostalgică! Ci pentru că mi-ar plăcea să le-o ofer spre ascultare şi aleşilor de azi! Că nu-s prea departe de cei de ieri…

Şi pentru că nu pot să le-o cânt, le ofer versurile finale, un pic adaptate: "Hai-hai, hai-hai, hai primare, hai!/ În această horă, prinde-te, măi, frate!/ Hai-hai, hai-hai, hai, Guverne, hai/ Hai-hai, hai-hai, hai cu toţii hai/ Cincinalu-n patru ani şi jumătate". Se aude?

Citit 2754 ori Ultima modificare Joi, 13 Iulie 2017 17:56

Mai multe din această categorie:

2 comentarii

 • postat de Interesul comunitatii !
  Vineri, 14 Iulie 2017 08:56
  Si eu si alti cativa am tot scris de o vreme, in comentarii la diverse articole de aici, despre acest subiect ''facut uitat''. Si am mai spus ca si dvs. ca interesul si scopul din umbra este sa treaca cei cinci ani, termenul in care trebuie facuta lucrarea. Interesul in chestiune, marunt de altfel, cred ca il au in primul rand reprezentantii MI si chiar angajatii locali de la Politia de Frontiera. Pur si simplu nu vor sa cedeze din "tarlaua lor". Cum de a ajuns sa fie "a lor" e o alta discutie.
  Probabil ca din capul locului s-a avut gandit acest scenariu : acceptam trocul politic pentru trecerea lui M.Stan in partidul ministrului Oprea, ca doar mandatele lor pot fi mai scurte decat termenul de cinci ani. Asa a si fost.
  Pe de alta parte , reprezentantii politicii si administratiei locale joaca dupa cum li se spune de la bucuresti. In limbaj de fotbal (apropo de M.Stan), ei joaca pentru echipa adversa dar imbracati in tricourile noastre. Vezi doamne, proiectul are semnatura lui Stan ... si cate altele.
  In orice caz, interesul comunitatii noatre ar trebui sa treaca peste oricare alte interese marunte si sa puna in miscare toate resursele umane si materiale pentru acest proiect. Acesta se poate numi proiect de restructurare sau de dezvoltare urbana, durabila.
  1
  6
  Raportează
 • postat de HAHAHA
  Vineri, 14 Iulie 2017 08:17
  VOM FACE CINCINALUL IN 4 ANI SI JUMATATE CHIAR DACA VOM MUNCI 6 ANI LA ASTA !
  3
  3
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.