Afaceri cu iz penal la malul Dunării

Evaluaţi acest articol
(32 voturi)

Când o să fiţi chemaţi să daţi cu subsemnatul, domnilor aleşi, cum o să explicaţi? Sau sunteţi convinşi că dumneavoastră nu vi se poate întâmpla? Se mai credeau şi alţii intangibili şi tot prost au sfârşit. Sau vă bazaţi pe altceva şi noi nu ştim?

Vineri, Primăria Galaţi a anunţat că a concesionat cei 13.056 de metri pătraţi de teren de la malul Dunării (aşa-zisul golfuleţ din dreapta zonei Trecere bac). O veste formidabilă, la început! Investitorul, SC Marina Danubius SRL. O firmă de apartament, fără activitate economică în 2016 (cu cifră de afaceri netă de 4.000 de lei în 2015 şi de 1.438 de lei în 2014) şi fără angajaţi!

Nu, nu fiţi glumeţi! Câtă transparenţă credeţi că există la nivelul Primăriei, în astfel de situaţii, încât să ne ofere chiar ea datele financiare ale firmei? Le-am aflat noi, jurnaliştii, consultând site-ul Ministerului Finanţelor. Reprezentanţii instituţiei nu au fost în stare să comunice nici măcar suprafaţa concesionată, pentru câţi ani concesionează terenul, ori care va fi valoarea redevenţei. Ne-au anunţat, sec, că a fost desemnat câştigătorul "licitaţiei" (nici că au pomenit de negociere directă) şi că acesta va investi aproximativ un milion de euro "într-un proiect amplu de modernizare, cu spaţii de petrecere a timpului liber, dar şi un golf de ambarcaţiuni demn de un oraş port".

Pe scurt, o firmă fără angajaţi, lipsită de bonitate şi de credibilitate (dacă consulţi datele financiare) promite să investească într-un "proiect amplu". O fractură logică, care automat mă duce cu gândul la un contract cu dedicaţie. În sensul că firma poate fi doar paravan pentru cineva care nu vrea ca noi sau o serie de instituţii ale statului să aflăm că a pus mâna pe teren. Dacă ne gândim că, în 2012, aceeaşi firmă ceruse în concesiune golful de la Dunăre, când încă nu era înfiinţată (a luat naştere în 2013!), scenariul prinde şi mai mult contur. Cum Primăria nu s-a sinchisit să ne ofere mai multe informaţii, suntem îndreptăţiţi să suspectăm că nişte şmecheri nevăzuţi vor să "confişte" malul Dunării, iar unii de prin administraţie şi/sau politică au şi ei de câştigat.

Primarul Ionuţ Pucheanu este obligat să vină cu explicaţii şi lămuriri. Altfel, putem concluziona că este o concesiune cu iz penal.

Citit 8510 ori Ultima modificare Duminică, 16 Iulie 2017 16:54

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.