Afaceri cu iz penal la malul Dunării

Evaluaţi acest articol
(32 voturi)
10 comentarii

Când o să fiţi chemaţi să daţi cu subsemnatul, domnilor aleşi, cum o să explicaţi? Sau sunteţi convinşi că dumneavoastră nu vi se poate întâmpla? Se mai credeau şi alţii intangibili şi tot prost au sfârşit. Sau vă bazaţi pe altceva şi noi nu ştim?

Vineri, Primăria Galaţi a anunţat că a concesionat cei 13.056 de metri pătraţi de teren de la malul Dunării (aşa-zisul golfuleţ din dreapta zonei Trecere bac). O veste formidabilă, la început! Investitorul, SC Marina Danubius SRL. O firmă de apartament, fără activitate economică în 2016 (cu cifră de afaceri netă de 4.000 de lei în 2015 şi de 1.438 de lei în 2014) şi fără angajaţi!
Nu, nu fiţi glumeţi! Câtă transparenţă credeţi că există la nivelul Primăriei, în astfel de situaţii, încât să ne ofere chiar ea datele financiare ale firmei? Le-am aflat noi, jurnaliştii, consultând site-ul Ministerului Finanţelor. Reprezentanţii instituţiei nu au fost în stare să comunice nici măcar suprafaţa concesionată, pentru câţi ani concesionează terenul, ori care va fi valoarea redevenţei. Ne-au anunţat, sec, că a fost desemnat câştigătorul "licitaţiei" (nici că au pomenit de negociere directă) şi că acesta va investi aproximativ un milion de euro "într-un proiect amplu de modernizare, cu spaţii de petrecere a timpului liber, dar şi un golf de ambarcaţiuni demn de un oraş port".

Pe scurt, o firmă fără angajaţi, lipsită de bonitate şi de credibilitate (dacă consulţi datele financiare) promite să investească într-un "proiect amplu". O fractură logică, care automat mă duce cu gândul la un contract cu dedicaţie. În sensul că firma poate fi doar paravan pentru cineva care nu vrea ca noi sau o serie de instituţii ale statului să aflăm că a pus mâna pe teren. Dacă ne gândim că, în 2012, aceeaşi firmă ceruse în concesiune golful de la Dunăre, când încă nu era înfiinţată (a luat naştere în 2013!), scenariul prinde şi mai mult contur. Cum Primăria nu s-a sinchisit să ne ofere mai multe informaţii, suntem îndreptăţiţi să suspectăm că nişte şmecheri nevăzuţi vor să "confişte" malul Dunării, iar unii de prin administraţie şi/sau politică au şi ei de câştigat.

Primarul Ionuţ Pucheanu este obligat să vină cu explicaţii şi lămuriri. Altfel, putem concluziona că este o concesiune cu iz penal.

Citit 8050 ori Ultima modificare Duminică, 16 Iulie 2017 16:54

10 comentarii

 • postat de Moartea pe uliţă Marți, 18 Iulie 2017 15:34 Link la comentariu
  0
  0

  @ pachela


  ... "stimabile", cu "respect" ... ai devoalat un secret -sic!- e pleonasm, esti Raluca!

  Raportează
 • postat de pachela Luni, 17 Iulie 2017 18:04 Link la comentariu
  5
  0

  @george Da, observ si inteleg cu dezamagire. Impartialitatea, ancheta jurnaistica lipsesc cu desavarsire in presa locala.

  Raportează
 • postat de george Luni, 17 Iulie 2017 16:50 Link la comentariu
  1
  9

  @pachela, nu intelegi ce transmit oamenii aici? Degeaba vreti sa acoperiti duhoarea cu parfum.

  Raportează
 • postat de Ionut Luni, 17 Iulie 2017 15:12 Link la comentariu
  2
  13

  Oare va mai mira ce face acest primar? O sa ajungeti sa-l regretati pe Stan si sa va duceti dupa el sa-l aduceti inapoi. Macar ala a facut strazi, parcuri, Mall, baia comunala, patinoar si sala sporturilor. Asta nu e in stare sa definitiveze ceea ce a facut Stan .

  Raportează
 • postat de george Luni, 17 Iulie 2017 14:18 Link la comentariu
  0
  11

  Nu inteleg, e vreo surpriza pentru cineva modul de operare?
  Va fi interesant sa vedem ce se intampla si cu investitorul secret pentru care s-a facut schimbul de teren din Zona Libera.
  Clar, cineva vrea sa puna labuta pe tot malul dunarii.
  Puchene, Puchene ... te-au votat fraierii ca esti tanar si energic, ca asta ii trebuie Galatiului, remember!

  Raportează
 • postat de pachela Luni, 17 Iulie 2017 14:10 Link la comentariu
  18
  3

  Si in ce calitate asumati dumneavoastra calitatea de penal unui contract de concesiune care nici macar nu a inceput sa isi produca efectele ?

  Raportează
 • postat de pachela Luni, 17 Iulie 2017 14:09 Link la comentariu
  17
  4

  Daca citeati putina legislatie, dumneavoastra sau editorul dumneavoastra, stiati ca articolul asta porneste de la o premisa gresita. Vorbiti despre transparenta Primariei, dar conform legii, adjudecatarul are termen 20 de zile de la castigarea licitatiei ( zile calendaristice) pana la semnarea contractului de concesiune. Asa ca pana la semnarea acestuia, oferta lui poate ramane secreta. Concedentul nu are decat obligatia de a posta un anunt de atribuire in Monitorul Oficial, tot in termen de cel mult 20 de zile calendaristice de la finalizarea procedurii. Totodata, informatiile legate de adjudecatar se pastreaza la dosarul concesiunii ( tot conform legii ) iar accesul persoanelor la aceste informatii se face doar cu respectarea termenelor si procedurilor prevazute in reglementarile cu privire la liberul acces la informatiile de interes public. Ati solicitat asa ceva Primariei ? De vineri pana luni, institutiile bugetare nu lucreaza... Si nici dumneavoastra nu v-ati facut temele cum trebuie. Ati muscat din momeala "firmei de apartament".

  Calitatea investigatiilor ziarului dumneavoastra lasa de dorit in ultima vreme. Pacat ca orasul nu are o alta sursa de informatii.

  Raportează
 • postat de Golfulețul este în fapt, zonă de deversare a apei reziduale și menajere din Țiglina Unu și Doi, Zonă puternic infestată! Luni, 17 Iulie 2017 11:26 Link la comentariu
  2
  12

  Zona ,,golfuleț'', în timpul comuniștilor îi spuneam, ,,la rahat'', în fapt în zonă fiind un canal de deversare a apei menajere și reziduale din Țiglina Unu și Doi, puternic infestată și poluată în timp, eu prinzând în copilărie, dând la pește acolo, o hepatită de tip A, de la vechiul centru de transfuzii și analiza din Țiglina Unu, azi dezafectată, după spusele medicilor de la boli infecțioase, din acea perioadă. Zona era interzisă accesului, fiind îngrădită cu gard de beton și chiar eram goniți dr cei ce lucrau la Uzina de Apă Nr. 1. Bănuiesc că și azi zona este puternic infestată, având în vedere că multe cabinete stomatologice, aflate la parterul blocurilor și nu numai, deversează infecții în canalul de evacuare a apei menajere. Oricum, era interzis accesul în zonă, darmite să mai construiești ceva acolo ?!?

  Raportează
 • postat de crystal Luni, 17 Iulie 2017 01:21 Link la comentariu
  0
  19

  daca firma era abia in proiectie si a cerut concesiune atunci e logic ca e cineva din interiorul primariei/consiliu care stie dinainte ce terenuri/lucrari sunt disponibile. Si daca se pot spala si bani cu ocazia asta,acum si pe viitor cu aceasta afacere, cu atat mai bine pentru acel grup organizat. Trebuie sa fie un grup organizat, mai multi implicati ,e imposibil sa fie doar unul. Doar unul va fi dezvaluit la urma care de fapt va fi tapul ispasitor.

  Raportează
 • postat de Adi de la zGalati Luni, 17 Iulie 2017 01:21 Link la comentariu
  0
  21

  Mai mult ca sigur , ce firma mai este si asta , zero angajați sa primească terenul respectiv .Zero activitate ,zero angajați dubioasă treaba ,poate se sesizează si organele statului asta .Se împarte orasul intre prietenii si neamurile primarului.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.