Dar cu vechile metehne de la Transurb ce facem?

Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

La Transurb este mare freamăt şi extaz, de ceva vreme. Se lucrează la o campanie de "înfrumuseţare" a imaginii societăţii: un site îmbunătăţit, care va putea fi oricând accesat de pe mobil, o nouă siglă (se pare) şi promisiuni cât cuprinde de transparenţă, deschidere şi dialog cu presa. Vom vedea dacă şi cu cetăţenii. Transurb este una dintre cele mai hulite societăţi din subordinea municipalităţii, fără dar şi poate, iar pentru a-şi reabilita imaginea, cu siguranţă, nu este de ajuns doar să-şi vopsească "gardul". Căci mai rămâne, totuşi, întrebarea: ce facem cu leopardul?

Dacă indiferenţa faţă de cetăţeni se va păstra, iar oamenii vor fi trataţi, în continuare, cu aroganţă şi "sictir", dacă nu va exista o echipă managerială cu viziune şi, obligatoriu, dependentă de acţiune, Transurb nu va beneficia în veci de încrederea oamenilor şi va fi blamată în permanenţă, indiferent câte campanii de imagine va lansa. Transurb va fi arătată cu degetul, în continuare, că sifonează banul public pe contracte cu dedicaţie, pentru ca cei faţă de care şefii societăţii au datorii morale sau băneşti să prospere, va fi arătată cu degetul că face angajări la comandă şi "cu recomandare" şi va fi huiduită pentru că salariile (nu ale amărâţilor care bagă la greu ore suplimentare) sunt exagerate.

Sunt cetăţeni care au transmis sesizări încă din vară, pe adresa de e-mail a societăţii. Au reclamat că au fost umiliţi de către unii dintre angajaţii operatorului, au povestit cum au fost trataţi cu dispreţ sau au reclamat o serie de probleme pe care le-au identificat în ceea ce priveşte transportul în comun. Au trecut câteva luni bune de atunci şi unii dintre călători nu au primit nici până astăzi răspuns din partea celor responsabili să preia mesajele oamenilor. Nici măcar un amărât de "Mulţumim că ne-aţi sesizat", "Am luat la cunoştinţă" etc. De rezultatele verificărilor nici nu se pune problema. Dacă au existat. Am folosit doar un exemplu, în aparenţă neînsemnat, care dovedeşte lipsa de respect faţă de cetăţean.

Putem saluta o iniţiativă de îmbunătăţire a imaginii societăţii. Problema este ce facem cu vechile metehne?

Citit 2787 ori Ultima modificare Vineri, 27 Octombrie 2017 17:58

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.