O avanpremieră cu Apocalipsa

Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Încă de când edilii Galaţiului au anunţat că sistemului de termoficare îi va fi pusă cruce şi că se va da liber la debranşări şi la montat centrale de apartament, au fost foarte numeroase vocile care au profeţit că, la iarnă, va veni Apocalipsa, că reţelele Electrica şi cele ale Distrigaz nu vor face faţă consumului mult sporit de gaze şi de curent şi că mii de gălăţeni vor suferi în case, fără lumină şi fără căldură. Nu ştim dacă va fi aşa, dă, Doamne, să nu!

După insistenţe din partea presei şi a autorităţilor locale, cele două două companii au afirmat, cam cu jumătate de gură, că nu vor fi probleme şi că reţelele lor vor fi pregătite să preia şi miile de consumatori suplimentari.

Însă luni şi marţi, din păcate pentru ei, aproximativ 16.000 de gălăţeni din patru mari cartiere - Siderurgiştilor Vest, Micro 16, Ţiglina II şi IC Frimu - au avut ghinionul de a vedea cum ar fi dacă... Cum ar spune cinefilii, au avut parte de o avanpremieră (nedorită de nimeni!) cu Apocalipsa. Unii dintre cei aproximativ 16.000 de oameni, rămaşi fără gaze timp de o zi şi o noapte, au simţit pe pielea lor cum e să ai centrală şi să te uiţi la ea ca la un exponat de muzeu.

Bine ar fi ca avaria reţelei de gaze - care a afectat, luni seară, două cartiere şi marţi patru, toată ziua - să fie doar o... avarie. Distrigaz Sud lucrează în această perioadă la modernizarea reţelei de pe strada Siderurgiştilor, de la Inelul de Rocadă spre strada Gheorghe Doja; poate că întreruperea gazelor a fost cauzată tocmai de aceste lucrări, poate că ceva nu a fost făcut bine, dar va fi refăcut şi totul va fi ok. Ştiţi cum e, speranţa moare ultima.

Altfel, ne aşteaptă zile grele, şi nu numai din cauza gazelor pentru centrale sau pentru gătit: iluminatul public încă nu e rezolvat, adică nu are cine să facă mentenanţa reţelei şi să înlocuiască becurile arse de pe străzi - şi sunt multe zone în beznă, peste tot în oraş - şi nici transportul public nu se simte prea bine: după ce că sunt puţine, mijloacele Transurb mai fac şi "figuri" în trafic, vezi cazul de ieri al tramvaiului care a făcut un scurtcircuit la pantograf. Aşadar, foc, frig şi beznă. Hai, că n-o fi chiar Apocalipsa!

Citit 2464 ori Ultima modificare Marți, 31 Octombrie 2017 16:57

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.