Justiţie în vremea holerei

Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Ultimul raport MCV al Comisiei Europene este unul care, în mod normal, ar trebui să-l facă pe ministrul Tudorel Toader să roşească de ruşine că girează o "reformă a Justiţiei" ce aruncă, practic, România în anii întunecaţi în care politicienii şi "gulerele albe" de partid erau total deasupra legii! Dar nu, de la înălţimea funcţiei publice, dar şi a autorităţii pe care o are ca profesor în drept, dl Toader susţine fără să clipească că raportul "este unul pozitiv", în condiţiile în care avertismentele din document sunt, poate, printre cele mai dure din ultimii ani.

Scrie negru pe alb în comunicarea Comisiei Europene că ritmul de consolidare a statului de drept a stagnat în cursul anului 2017, că "provocările la adresa independenţei sistemului judiciar reprezintă o serioasă sursă de îngrijorare", că există chiar regrese în punerea în practică a unor recomandări menite să întărească lupta anticorupţie, dar dl Toader parcă nici usturoi n-a mâncat! Nimic… suspect, nimic anormal, totul e bine şi frumos, iar sub bagheta unor lupi puşi paznici la oi precum Nicolae & Nicolicea, cu lideri vizionari precum Tăriceanu & Dragnea, cu specialişti de renume mondial precum Florin Iordache, chiar că nu mai este nici o întrebare de pus! Suntem pe calea cea bună! Iar cei care se pun în calea "reformei" sigur sunt membri ai "statului paralel", complotişti de pe la "multinaţionale", "sorosişti" sau cine ştie ce alţi pui de năpârcă, duşmani ai poporului şi ai progresului multilateral dezvoltat!

Este incredibil cum îşi închipuie aceşti guvernanţi că încă ne mai pot minţi fără ruşine, fără măsură, fără remuşcări! N-au nici cea mai mică fărâmă de spirit politic, în sensul binelui făcut cetăţii, nu vor decât să fi ei deasupra, nu percep societatea decât ca pe un fel de lanţ trofic în care se doresc prădători absoluţi. Singurul regret pe care au ajuns să-l aibă unii dintre ei este doar că se mai lasă prinşi (de OLAF, de exemplu…), că n-au fost suficienţi de abili în a-şi ascunde adevărata lor natură de jefuitori. Şi-ar dori ca adevărul să umble tot timpul cu capul spart, iar ei, fanarioţi de modă nouă, să fie lăsaţi în pace - şi de "golanii" care au tupeul să-i conteste în stradă, şi de "profitorii" de la companii, şi de "birocraţii" de la Comisia Europeană!

Acesta este, în ultimă esenţă, şi avertismentul din raportul MCV: iar încearcă unii să ducă Justiţia într-o fundătură şi o luăm pe arătură cu tot ce înseamnă statul de drept! E foarte simplu: într-un stat în care corupţia ucide, prădătorii se vor atotputernici. Democraţia le pute, pe când banii n-au miros!

Citit 1632 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Noiembrie 2017 16:52

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.