Se depun aplicaţii pentru BURSE în Germania

Se depun aplicaţii pentru BURSE în Germania
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

DAAD (Deutscher Akademischer Austausch Dienst/Serviciul German de Schimb Academic) oferă burse individuale pentru studenţi, absolvenţi, doctoranzi, profesori şi cercetători, iar cei interesaţi trebuie să îşi facă dosarul de pe acum, dacă vor să plece în 2019. Deşi cunoaşterea limbii germane reprezintă un avantaj, DAAD finanţează şi programe cu predare în limba engleză. Bursele pot fi de scurtă durată (1-6 luni) sau pentru un an.

Pot aplica tineri cu rezultate foarte bune în cercetare, care la momentul începerii bursei au încheiat un masterat sau un doctorat. Bursa e în valoare de 750 Euro lunar pentru candidaţi cu o primă diplomă de absolvire sau de 1.000 Euro pentru doctoranzi şi doctori. Se mai finanţează costuri legate de asigurarea medicală, individuală de răspundere civilă sau sume suplimentare lunare pentru membrii familiei, dacă aceştia însoţesc bursierul.

Cadrele didactice şi cercetătorii angajaţi la o instituţie de învăţământ superior sau un institut de cercetare din România pot primi burse pentru stagii de cercetare de 1-3 luni. Cuantumul bursei este de 2.000 Euro pentru asistenţi, profesori asociaţi şi tineri conferenţiari sau 2.150 Euro pentru profesori universitari.

Selecţia se face în două etape: prima în România, bazată doar pe evaluarea preliminară a dosarelor primite, de către o comisie mixtă româno-germană şi cea finală, realizată în martie, la Bonn.

Alte informaţii puteți afla de pe www.daad.ro.

Citit 1419 ori Ultima modificare Luni, 30 Aprilie 2018 15:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.