Admiterea la Masterat 2018 la Dunărea de Jos. Peste 2.000 de locuri

Admiterea la Masterat 2018 la Dunărea de Jos. Peste 2.000 de locuri
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Universitatea “Dunărea de Jos” din Galaţi va scoate la concurs, pentru această toamnă, 2.074 de locuri la Programele de masterat, din care 890 la buget şi 1.053 cu taxă.

Cele mai multe locuri vor fi la Facultatea de Inginerie, unde, din cele nouă programe de masterat, două sunt în limba engleză: e vorba de Materiale şi ingineria fabricării şi de Dezvoltare durabilă şi securitate în industrie. Din cele 460 de locuri pentru Inginerie, 165 sunt la buget, şase destinate românilor de pretutindeni, cu bursă sau fără, 239 sunt cu taxă şi alte 50 pentru studenţii străini. A doua în top este Facultatea de Economia şi Administrarea Afacerilor, unde pentru opt programe de masterat s-au alocat 401 locuri, din care 110 la buget şi 281 cu taxă. Pe locul al treilea e Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor, cu 238 de locuri, din care 120 la buget, pentru trei domenii de masterat (Ştiinţa mediului, Ingineria produselor alimentare şi Inginerie şi management în agricultură şi dezvoltare rurală), iar pe locul al patrulea se situează Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică, unde pentru patru domenii de masterat s-au alocat 186 de locuri, din care 100 la buget.

Câte 150 de locuri au primit Facultatea de Litere, cea de Ştiinţe şi Mediu şi cea de Educaţie Fizică şi Sport, pentru câte trei domenii de masterat fiecare, cu menţiunea că, la Ştiinţe şi Mediu, programul Analiza şi controlul produselor agrochimice, farmaceutice şi cosmetice nu are prevăzut niciun loc la buget, doar 40 cu taxă şi 10 pentru studenţii străini. La Facultatea de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice, pentru Masterat s-au alocat în acest an 105 locuri, din care 76 la buget, trei pentru românii de pretutindeni şi 26 cu taxă. Facultatea de Istorie, Filosofie şi Teologie propune absolvenţilor două masterate: unul pe Geopolitică şi interferenţe sociale şi culturale est-europene (42 de locuri, din care 25 la buget) şi un altul pe Spiritualitate ortodoxă şi asistenţă socială (45 de locuri din care 15 la buget).

La polul opus, cele mai puţine locuri sunt la Facultatea de Arte, unde la singurul program de masterat, pe muzică -Teoria şi practica spectacolului liric, sunt scoase la concurs 10 locuri la buget, trei cu taxă şi două fără bursă pentru românii de pretutindeni.

Programul de masterat în limba engleză, unic în ţară, Arhitectură navală, de la Facultatea de Arhitectură Navală, are disponibile 45 de locuri la buget şi cinci la taxă. Înscrierile vor avea loc la secretariatele facultăţilor, iar candidaţii trebuie să ştie că dosarul cuprinde: diploma de licenţă în original şi anexa în copie (pentru absolvenții promoţiei 2018 - adeverinţa de absolvire), certificatul de naştere sau de căsătorie, trei fotografii tip buletin, chitanţa de 150 de lei şi cererea de înscriere.

Citit 2915 ori Ultima modificare Luni, 25 Iunie 2018 18:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.