Lansare de carte la Şcoala din Umbrăreşti

Lansare de carte la Şcoala din Umbrăreşti
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Miercuri, 13 iunie 2018, într-o atmosferă firească, naturală, la Școala Gimnazială „Sf. Stelian” Umbrărești-Deal, preotul Ionel Rusu, fost elev al instituţiei, a lansat cartea de versuri „Un râu pe bolta rusalimă”. La eveniment au participat invitaţi ai autorului, reprezentanţi ai comunităţii locale, domnul primar Stoica Paraschiv, elevi şi profesori. Doamna Daniela Vlad, de Radio Pro FM Galaţi, a sesizat dorinţa autorului de a reintroduce cititorul în atmosfera patriarhală, nealterată, a marilor sărbători creştine, din spaţiul sătesc. De asemenea, a remarcat profunzimea sentimentelor transmise de poeziile cuprinse în volum. Doamna Ana Barbu, director la Şcoala „Nichita Stănescu” din Galaţi a ilustrat cu exemple impresionante tematica abordată de părintele-poet: sărbătorile de peste an, evocarea martirilor şi, cea mai dulce imagine, chipul înduioşat al mamei.

Versurile recitate de către elevii şcolii s-au armonizat perfect cu muzica interpretată la clarinet de către doi elevi ai Liceului de Artă „Dimitrie Cuclin” Galaţi, îndrumaţi de doamna prof. Simona Holiartoc.

În încheiere, corul de copii al şcolii, „Armonia îngerilor”, îndrumaţi de doamna prof. Aramă Nicoleta a încântat publicul cu melodii populare şi patriotice.

Activitatea s-a dorit a fi un moment de relaxare, dar şi de trezire a conştiinţei unităţii de neam şi de credinţă a poporului român.

Citit 2190 ori Ultima modificare Marți, 26 Iunie 2018 18:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.