Mini-tren suspendat, imaginat de studenţii de la Inginerie (VIDEO)

Mini-tren suspendat, imaginat de studenţii de la Inginerie (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Un mini-tren de mare viteză, cu câteva vagoane, care circulă pe piloni, acţionat electric, pe pernă magnetică sau şină obişnuită de tren. Asta au imaginat patru studenţi de la Ingineria Materialelor, coordonaţi de şef lucrări Florin Bogdan Marin, ca alternativă la sistemul de transport în comun. Ideea îi aparţine cadrului didactic şi a fost pusă în practică în cadrul Cercului Ştiinţific Studenţesc de Informatică Aplicată în Ingineria Materialelor.

"Am pornit de la ideea că mulţi dintre studenţii mei petrec foarte mult în trafic, chiar şi la Galaţi, în orele de vârf. Aşa că am imaginat un mijloc de transport rapid, suspendat la o înălţime nu foarte mare, care nu interferează cu traficul rutier. Costurile implementării ar fi mai mici decât reînnoirea parcului de autobuze de la Galaţi. Pilonii ar putea fi amplasaţi în locul bordurilor, nu ar aglomera şoselele şi pot fi împodobiţi cu flori sau vegetaţie, ceea ce ar fi un câştig pentru oraş", spune Florin Bogdan Marin.

Studenţii care au lucrat la proiect sunt în anul I şi II la Ingineria Materialelor şi pasionaţi de informatică. Lansarea filmului cu descrieri tehnice va avea loc săptămâna aceasta şi realizatorii speră să stârnească măcar curiozitatea autorităţilor locale. "Trebuie realizate staţii suspendate, ne gândim şi aici la o soluţie inovativă de aducere a călătorilor în vagoane. Pare de domeniul SF, dar vă asigur că în 5-6 ani ideea noastră ar putea fi implementată în China", spune ing. Florin Bogdan Marin. Cei de la Cercul Ştiinţific Studenţesc au lucrat şi la Reconstrucţia 3D a centrului istoric al Galaţiului.

VIDEO

 

Media

Citit 2100 ori Ultima modificare Marți, 10 Iulie 2018 03:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.