Galaţi Summer University, o experienţă de neuitat

Galaţi Summer University, o experienţă de neuitat
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Prieteni noi, experienţe de neuitat şi multe informaţii utile. Cu acest bagaj s-au întors acasă 90 de elevi din şase judeţe, participanţi la a VI-a ediţie a "Summer University Camp". Au fost două săptămâni în care liceenii de clasa a X-a şi a XI-a din Constanţa, Tulcea, Brăila, Vrancea, Buzău, ba chiar şi Neamţ au gustat din plin din viaţa de student gălăţean: au vizitat toate Facultăţile de la "Dunărea de Jos", au stat de vorbă cu profesorii, au locuit în campusul "Al. I. Cuza", au mâncat la cantină şi au participat la activităţile organizate de cei 30 de voluntari LSG.

Cele mai interesante li s-au părut laboratoarele de la SIA: fabricile de lapte şi bere, sala cu roboţi de la Inginerie, dar şi Bazinul de carene al Facultăţii de Arhitectură. Tinerii au participat în acest interval de timp şi la trei cursuri organizate de profesorii de la Facultatea de Istorie, Filosofie şi Teologie: unul de dezvoltare personală, altul de protecţia mediului şi unul de comunicare. Nu au lipsit serile de film şi folk, petrecerile tematice din Club S, un concurs de cultură generală, dar şi un curs de prim ajutor. Ba chiar şi-au testat şi abilităţile antreprenoriale, într-un proiect al LSG, în care au fost puşi să îşi creioneze o afacere. Apoi, oaspeţii au cunoscut şi oraşul: s-au plimbat pe Faleză, au vizitat Grădina Botanică şi Muzeul de Istorie, dar au mers şi la un grătar în Pădurea Gârboavele. "A fost o superexperienţă, pe care, dacă aş putea, aş repeta-o. Recomand cu căldură acest program, am cunoscut oameni frumoşi şi inteligenţi de care m-am ataşat foarte tare", spune Dorina Mariana Teodoraşcu, una dintre participante.

Proiectul educaţional "Universitate de vară pentru elevi - Galaţi Summer University" este organizat de Liga Studenţilor (LSG), în parteneriat cu Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi şi Casa de Cultură a Studenţilor şi e destinat elevilor de liceu, indecişi în privinţa facultăţii pe care doresc să o aleagă la finalul ciclului liceal. "Şi în acest an, proiectul s-a sfârşit în lacrimi: elevii au plâns că trebuie să plece. Le-a plăcut atmosfera, oamenii, activităţile organizate de noi. Vom culege roadele peste 1-2 ani, când ne-au promis că vor reveni ca studenţi ai Universităţii din Galaţi", a declarat Ştefan Lupu, preşedintele LSG.

Citit 1161 ori Ultima modificare Luni, 06 August 2018 17:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.