ReForm UDJG - platformă de cercetare interdisciplinară

ReForm UDJG - platformă de cercetare interdisciplinară
Evaluaţi acest articol
(46 voturi)

Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi are, din acest an, o platformă de cercetare interdisciplinară, prin care îşi doreşte concentrarea resurselor şi alocarea lor în domenii de cercetare cu relevanţă științifică și tehnologică, cu vizibilitate şi impact în mediul economic.

Platforma integrată de cercetare interdisciplinară competitivă Universitatea "Dunărea de Jos" Galaţi - ReForm (ReForm-UDJG) îşi propune încurajarea parteneriatelor și a abordărilor multidisciplinare, competitive la nivel regional, național și internațional, integrând activitatea unităților de cercetare performante cu cea a școlilor doctorale în vederea creșterii eficienței, a performanței științifice, a impactului și a vizibilității.

"ReForm doreşte internaţionalizarea cercetării, direcționarea activităţilor de cercetare, dezvoltare și inovare în acord cu nevoile societății, pentru a răspunde unor teme legate de provocările globale, de importanţă națională și internațională şi extinderea competențelor resursei umane implicate în cercetare, pentru transformarea activității de cercetare, dezvoltare și inovare într-un factor al progresului științific și al creşterii economice", a explicat prof. univ. dr. Cătălin Fetecău, directorul ReForm UDJG.

Activitatea ReForm UDJG este structurată pe următoarele domenii: ştiințe inginerești, științe exacte și științe ale naturii; ştiințe sociale, științe umaniste și arte; ştiințe biomedicale, știința sportului și a educației fizice. În cadrul ReForm sunt incluse 12 centre de cercetare din cadrul Universităţii: “Centrul integrat de cercetare, expertiză şi transfer tehnologic din industria alimentară”, „Centrul român pentru modelarea sistemelor recirculante de acvacultură”, „Centrul european de excelenţă pe probleme de mediu”, “Centrul de excelenţă prelucrarea polimerilor”, “Centru de cercetare arhitectură navală”, “Centrul de cercetare Calitatea materialelor şi a mediului”, “Centrul de cercetare în teoria şi practica discursului”, “Centrul interdisciplinar de studii culturale central şi est europene”, “Institutul transfrontalier de studii internaţionale şi ştiinţe penale”, “Strategii de dezvoltare a sistemelor economice competitive”, “Centrul de cercetări pentru performanţa umană”, laboratoare din rețeaua interdisciplinară internațională RO-UA-MD creată în cadrul proiectului european MIS ETC 1676.

Activitățile generale ale ReForm-UDJG vizează colaborări cu companii, firme industriale româneşti şi internaţionale, persoane fizice, în scopul atragerii capitalului privat, activităţi conexe activităţii de cercetare-dezvoltare, constând în asistenţă tehnică, consultanţă, expertiză, furnizare de servicii ştiinţifice, tehnice şi tehnologice, elaborarea de studii de perspectivă, prognoză, note de fundamentare, teme de proiectare, studii de fezabilitate, analize şi documentaţii în domeniile de competenţă ale ReForm-UDJG, activităţi de consultanţă în domeniul proprietăţii intelectuale şi în alte domenii juridice şi de patrimoniu.

Citit 3155 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Ianuarie 2019 13:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.