Lip Sync şi imitaţie de star, un examen de 10

Lip Sync şi imitaţie de star, un examen de 10
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Sala 201 a Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din str. Gării, nr. 63-65 s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru cei veniţi să-i susţină pe studenţii de anul II Actorie ai Facultăţii de Arte, la unul dintre examenele lor cu public.

S-a jucat "Lip Sync şi imitaţie de star", un spectacol de improvizaţie la disciplina Mişcare scenică, coordonator asist. drd. Elena Anghel, clasa lect. dr. Radu Horghidan.

“Practic e vorba de nişte exerciţii speciale de mişcare, pe care eu le-am preluat de la profesorul meu Mircea Gheorghiu de la UNATC Bucureşti, menite să elimine stânjeneala, să îi facă pe viitorii actori să devină independenţi, dezinhibaţi, şi să-şi accepte mai uşor corpul. Pentru cei care joacă pe scenă, aceste exerciţii sunt fundamentale”, a explicat Elena Horghidan Anghel.

Studenţii au primit câte un personaj, pe care l-au studiat aproape un semestru şi pe care l-au “improvizat” preţ de o melodie pe scenă. A fost ca un fel de “Te cunosc de undeva” la Galaţi, doar că fără prestaţie muzicală live. Am avut vedete de top: Britney Spears (Doina Găină), Rihanna (Paula Cebotari), Lady Gaga (Daniela Bădiceanu), Tom Jones (Mihai Cerneanu), Cyndi Lauper (Mădălina Păsărică), Jessie J (Georgiana Răpcianu), Freddie Mercury (Alexandru Tăzlăoanu), Bruno Mars (George Moisi), Ricki Martin (Andrei Ardeleanu), Aerosmith (Marius Avramescu), Beyonce (Gabriela Bâzgan), Kylie Minogue (Irina Manoli) şi Tina Turner (Mihaela Latu).

“Presiunea publicului a fost mai mare decât emoţiile din cauza examenului. Eu am fost Beyonce, şi a fost greu, pentru că ea e un simbol al feminităţii, dar e foarte puternică şi eu a trebuit să arăt asta. În plus, pentru că nu am cântat, dar am simulat cântarea (lip sync), a trebuit să facem şi exerciţii de respiraţie. A fost frumos, mai ales că am văzut cât am evoluat de anul trecut, până acum”, a spus Gabriela Bâzgan.

“Nu a fost uşor să fiu Freddie Mercury, m-am inspirat chiar din film. A fost interesant, pentru că fiecare experienţă, fiecare întâlnire cu publicul aduce ceva nou”, a declarat şi Alexandru Tăzloanu.

“A fost o provocare ce i-a scos pe mulţi din zona de confort, dar studenţii s-au descurcat foarte bine, dovadă că au luat note mari la examen. Partea bună e că spectacolul se repetă din două în două luni, prilej cu care avem ocazia să vedem, de fiecare dată, evoluţia fiecăruia”, a explicat asist. drd. Elena Horghidan Anghel. 

Citit 2505 ori Ultima modificare Luni, 28 Ianuarie 2019 18:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.