Evaluaţi acest articol
(6 voturi)
1 comentariu

Gălăţeanul Adrian Bejan, profesor la Universitatea Duke din Carolina de Nord, Statele Unite ale Americii, a primit, de curând, la Berlin, Premiul Humboldt pentru întreaga activitate ("Humboldt Research Award for Lifetime Achievement"). Pe 27 iunie, distinsul profesor a fost premiat, în cadrul unei ceremonii, de prof. Hans-Christian Pape, preşedintele Fundaţiei Humboldt, pentru "contribuţiile sale interdisciplinare de pionierat la dezvoltarea termodinamicii moderne şi a Legii Constructale". Pentru aceleaşi realizări, gălăţeanul a fost primul roman şi cel dintâi din istoria universităţii americane căruia i s-a decernat, în 2017, Medalia "Benjamin Franklin".
Adrian Bejan predă de peste 33 de ani la Universitatea Duke, unde conduce cercetarea în domeniul termodinamicii. Membru de onoare al Academiei Române, Doctor Honoris Causa al altor 18 universităţi din 11 ţări, Adrian Bejan este autor a peste 600 de articole şi a peste 20 de cărţi. Este absolvent al Liceului "Vasile Alecsandri". Fundaţia Alexander von Humboldt a sprijinit de-a lungul timpului cercetători din peste 140 de ţări, creând o reţea de oameni de ştiinţă care la ora actuală cuprinde peste 26.000 de membri, din care 51 sunt laureaţi ai Premiului Nobel.

Citit 1160 ori Ultima modificare Luni, 08 Iulie 2019 19:03

1 comentariu

  • postat de Vali Marți, 09 Iulie 2019 12:47 5.13.250.*** Link la comentariu
    3
    1

    Bravo, Adrian ! Premiu absolut meritat: prof. Adrian Bejan este considerat de specialisti ca fiind nr. 1 in lume in Termodinamica.

    Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.