Tabere de vară gratuite pentru studenţi

Tabere de vară gratuite pentru studenţi
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Peste 215 locuri de cazare pe litoral sau la munte îi aşteaptă pe studenţii gălăţeni să se relaxeze după un an de studiu. Locurile gratuite în taberele studenţeşti s-au repartizat, aşa că doritorii sunt deja în vacanţă sau vor merge în tranşe de o săptămână până la final de august.

Beneficiarii locurilor gratuite în taberele studenţeşti sunt, pe de o parte, cazuri sociale, iar pe de alta, cei care au obţinut rezultate foarte bune la învăţătură. Astfel, pot merge în tabără pe banii statului tinerii orfani de ambii părinţi, cei proveniţi din centrele de plasament, absolvenţii de liceu din mediul rural sau din oraşele mai puţin populate, adică beneficiarii burselor sociale. Pe de altă parte, beneficiază de gratuitate integraliştii care au obţinut rezultate deosebite la învăţătură şi cei care s-au implicat activ în acţiuni de voluntariat, activităţi şi proiecte studenţeşti.

După ce au depus o cerere la secretariatele facultăţilor, tinerii au optat pentru perioada optimă şi locul unde vor să-şi petreacă o săptămână de vacanţă. Anul acesta, studenţii Universităţii "Dunărea de Jos" din Galaţi au avut de ales între Costineşti, Vama Veche, ca destinaţii pe litoral, şi Pârâul Piatra Craiului pentru munte. Pentru că, de obicei, tinerii gălăţeni preferă marea, anul acesta au fost repartizate doar 26 de locuri în tabere la munte.

Programul Tabere studenţeşti este organizat de Ministerul Tineretului şi Sportului, prin direcţia Activităţi pentru studenţi şi tabere, Casele de cultură studenţeşti şi Complex Cultural Sportiv Studenţesc Tei.

Citit 1672 ori Ultima modificare Luni, 15 Iulie 2019 19:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.