Evaluaţi acest articol
(12 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Propunerile reprezentanţilor Guvernului privind intenţia limitării drepturilor studenților la transportul gratuit cu trenul și renunţarea la acordarea burselor pe perioada vacanţelor au stârnit reacţii puternice din partea Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR), din care Liga Studenţilor din Galaţi fce parte. Astfel, liderii studenţilor s-au întâlnit deja cu Ecaterina Andronescu, actualul ministru al Educaţiei, pentru a transmite un mesaj ferm de respingere a propunerilor şi au trimis adrese către Ministerul Finanţelor, Guvern şi Ministerul Transporturilor.

“Am prezentat situaţia colegilor care sunt beneficiari ai unei burse sociale şi care au nevoie de cei 578 de lei pe care îi primesc şi în timpul verii, întrucât situaţia financiară nu se schimbă în funcţie de sezon. În ceea ce priveşte transportul feroviar, deşi ministerul îşi doreşte impunerea unei limite de vârstă la gratuităţi, noi susţinem că România, în momentul de faţă, are cea mai mică rată din Uniunea Europeană privind participarea adulţilor la procesul de învăţare. Numărul studenţilor maturi nu este mare, iar statul român ar trebui să implementeze cât mai multe mecanisme de integrare a acestora în mediul universitar, nu să le limiteze anumite drepturi. Ne vom întâlni, săptămâna aceasta cu ceilalţi miniştri şi cu primul ministru şi apoi vom lua o decizie. Cert este că ANOSR va face toate demersurile necesare pentru ca Guvernul să nu recurgă la măsuri care să afecteze studenţii”, spune Petrişor Laurenţiu Ţucă, preşedinte ANOSR.

Citit 805 ori Ultima modificare Luni, 22 Iulie 2019 16:11

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro