Evaluaţi acest articol
(11 voturi)
2 comentarii

În plină sesiune de admitere pentru licenţă, au început şi înscrierile pentru Universitatea Vârstei a Treia, un proiect pionier în România, iniţiat de Universitatea “Dunărea de Jos” din Galaţi. În câteva zile s-au înscris deja peste 100 de persoane, cele mai multe fiind dintre cele care au mai urmat cursurile U3A şi în anii trecuţi. Înscrierile se vor putea face până la finalul săptămânii, la sediul central al Universităţii, la DFCTT sau la Sala 109. Doritorii trebuie să aibă asupra lor o copie de buletin şi să achite taxa de înscriere de 150 de lei. Tot atunci, studenţii seniori pot opta pentru câteva dintre cele 10 module de studiu: Drept, Medicină, Cultură şi civilizaţie, Istorie, filosofie şi teologie, Kinetoterapie, Economie, geopolitică şi relaţii Internaţionale, Phihologie şi pedagogie intergeneraţională, Nutriţie şi ştiinţa alimentaţiei, Ştiinţă şi inginerie sau Turism. Proiectul care aşează în centrul acţiunilor sale seniorii este unic la noi în ţară, construit după model francez, şi este adaptat spaţiului cultural şi academic gălăţean. Cursurile U3A durează un an, iar la absolvire cursanţii primesc un atestat. Profesorii care asigură cursurile sunt din cadrul Universităţii şi participă la acest proiect ca voluntari.

Citit 1320 ori Ultima modificare Luni, 12 August 2019 18:35

2 comentarii

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro