Cursuri gratuite la Palatul Copiilor

Cursuri gratuite la Palatul Copiilor
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Palatul Copiilor din Galați și-a deschis oficial cursurile de educație nonformală adresate preșcolarilor și elevilor cu vârste cuprinse între 5 și 18 ani. Palatul Copiilor este un loc aparte în peisajul educațional gălățean, specializat în activități extrașcolare, prin intermediul cărora se aprofundează cunoștințe, se dezvoltă și se exersează competențe potrivit vocației și opțiunii copiilor.

Elevii gălățeni își pot petrece timpul liber în manieră agreabilă, selectând ceea ce li se potrivește, dintr-o ofertă educațională variată, constând în următoarele cercuri: Cenaclu literar, Cultură și civilizație engleză, Cultură și civilizație franceză, Pictură, Grafică-Sculptură, Atelierul fanteziei, Muzică ușoară, Ansamblu folcloric, Informatică-robotică, Jocuri logice, Navomodele, Aeromodele, Ecologie - Protecția mediului, Gimnastică ritmică și Tenis de masă.

Copilăria stă sub semnul jocului, care însă îl fascinează și pe adult, prin farmec și libertate. Jocul nu este doar un prilej de relaxare, ci și o formă de exprimare a personalității și de explorare a universului. Jocul stimulează imaginația și creează o conexiune între fantezie și realitate. Jocurile pot fi competitive, didactice, inițiatice și mimetice. Învățarea prin joc reprezintă principala formă de activitate în învățământul nonformal. Jocul didactic are un caracter atractiv, le permite elevilor să se exprime natural, expansiv și să învețe fără constrângeri. Palatul Copiilor este lăcașul de educație gălățeană unde elevii își dezvoltă aptitudinile în concordanță cu chemarea lor interioară, își modelează personalitatea și își extind orizontul cunoașterii.

Citit 9102 ori Ultima modificare Marți, 17 Septembrie 2019 18:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.