Burse majorate pentru elevii din învăţământul preuniversitar

Burse majorate pentru elevii din învăţământul preuniversitar
Decizii ale aleşilor locali
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Majorarea cu zece la sută a burselor acordate elevilor gălăţeni, decernarea a nouă premii ale municipiului Galaţi şi conferirea unui titlu de cetăţean de onoare au fost printre cele mai importante decizii votate ieri de consilierii locali, reuniţi în şedinţă ordinară.

Aprobarea cuantumului şi a numărul de burse care se acordă elevilor din învăţământul preuniversitar de stat din municipiul Galaţi pentru anul şcolar 2019-2020 a stârnit discuţii în şedinţa de ieri a Consiliului Local.

Proiectul ajuns pe masa aleşilor prevedea acelaşi cuantum al burselor din anul şcolar precedent. Liberalul Onuţ Atanasiu a propus majorarea burselor cu zece la sută. Consilierii locali PSD Viorel Bogatu şi Silviana Ciupercă au susţinut necesitatea diferenţierii burselor între elevii cu medii cuprinse între 9,80 - 10 şi cei cu medii de peste la 8,50, dar şi între elevii de la liceele teoretice şi cele tehnologice. Subiectul a fost lăsat pentru anul viitor, când o comisie formată din profesorii din Consiliul Local va analiza criteriile de acordare a burselor şcolare.

Primarul Galaţiului, Ionuţ Pucheanu a acceptat amendamentul majorării cu zece la sută a celor 7.969 de burse ce vor fi acordate în acest an şcolar, după cum urmează: 277 de burse de performanţă în valoare de câte 215 lei/elev/ lună, 7.186 de burse de merit de câte 57 de lei/elev/lună, 28 de burse de studiu de câte 50 de lei/elev/lună şi 478 de burse de ajutor social în valoare de câte 50 de lei/elev/lună.

Premiile municipiului Galaţi

Consilierii locali au decis prin vot secret cine merită, în acest an, Premiul municipiului Galaţi. Eleva Daria Teodora Hărăbor - medaliată cu aur la două Olimpiade Internaţionale de Astronomie, studentul Andrei Marian Stoian - unul dintre cei mai tineri descoperitori de stele variabile, profesoara de canto Monica Măciuceanu, coordonatoarea grupului ”Voces”, premiat la Sanremo şi nu numai, Ştefania Tristiana Cojocaru - preşedinte al Asociaţiei ”Tinerii şi Viitorul” şi prof. dr. ing. Iulian Gabriel Bîrsan sunt pe lista premianţilor. Tot acolo găsim firmele Damen Shipyards, Alitec Solution SRL, Centrul de zi al Fundaţiei „Inimă de Copil” şi Fundaţia Comunitară.

Titlul de Cetăţean de Onoare va fi decernat anul acesta prof. dr. ing. Cătălin Fetecău. După cum aţi putut citi deja în ziarul „Viaţa liberă”, Cătălin Fetecău, cadru didactic al Universităţii „Dunărea de Jos” - Facultatea de Mecanică, este un promotor al standardelor de excelenţă în învăţământul universitar gălăţean.

Citit 5617 ori Ultima modificare Sâmbătă, 23 Noiembrie 2019 00:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.