Un sediu nou pentru Facultatea de Medicină

Un sediu nou pentru Facultatea de Medicină
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Clădirea ce adăpostea Parcul de Soft, situată vizavi de Navrom, ar putea deveni sediul Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Galaţi. Universitatea “Dunărea de Jos” doreşte achiziţionarea unui imobil nou pentru facultate, având în vedere cererea mare de şcolarizare şi nevoia de extindere. Instituţia de învăţământ superior a iniţiat, la finalul lui 2019, o procedură de achiziţie, la preţul de un milion de euro. Banii provin din fonduri proprii şi de la bugetul de stat şi urmează să fie plătiţi în două tranşe: una la începutul anului şi o a doua până în vara lui 2020.

"Am dat în lucru, însă nu e finalizată procedura. Există o comisie în cadrul instituţiei, care analizează oferta, şi, în funcţie de rezultat, vom lua o decizie. Sediul ne este mai mult decât necesar, în vederea extinderii. Există o foarte mare cerere pentru programele Facultăţii de Medicină şi ne dorim să majorăm, încă din acest an, cifra de şcolarizare", a declarat conf. dr. ing. Cezar Bichescu, prorectorul responsabil cu activitatea economică, investiţiile şi relaţiile internaţionale din cadrul UDJG.

Dacă va fi cumpărat, fostul Parc de Soft va intra într-o amplă procedură de renovare şi dotare, astfel încât să fie pregătit pentru admiterea din acest an.

Facultatea de Medicină îşi desfăşoară activitatea în prezent în mai multe imobile din Galaţi, printre care fosta Policlinică de pe strada Primăverii şi cel din strada Cuza, nr. 35.

Citit 9261 ori Ultima modificare Luni, 06 Ianuarie 2020 18:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.