Înscrieri pentru Congresul Internaţional de Istorie a Presei

Înscrieri pentru Congresul Internaţional de Istorie a Presei
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Asociaţia Română de Istorie a Presei şi Universitatea din Piteşti organizează a 13-a ediţie a Congresului Internaţional de Istorie a Presei, între 3 şi 4 aprilie a.c., la Piteşti. Tema evenimentului din acest an este „Audiovizualul, o istorie recentă (1928-2020)”.

Potrivit organizatorilor, manifestarea urmăreşte valorificarea fondurilor documentare referitoare la apariţia jurnalismului audiovizual ca ocupaţie/profesie, în contextul general al evoluţiei presei. Temele abordate în cadrul întâlnirilor din acest an au în vedere şi evoluţiile jurnalismului audiovizual din provinciile istorice care au aparţinut României. Conferinţa de deschidere va fi susţinută de acad. Răzvan Theodorescu.

Propunerile de participare vor fi trimise pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., până la 1 martie 2020, prin completarea formularului disponibil pe site-ul: asociatiaromanadeistoriapresei.ro, la rubrica „Noutăţi”, la finalul comunicatului de presă dedicat evenimentului. Ulterior, până pe 15 martie 2020, Consiliul ştiinţific al Congresului va comunica decizia în legătură cu acceptarea/respingerea propunerii de participare.

Organizatorii au anunţat şi că persoanele acceptate vor primi în timp util detaliile legate de program, de aspectele tehnice şi de alte amănunte referitoare la posibilităţile avantajoase de cazare. Taxa de participare este de 100 de lei.

Comunicările acceptate şi susţinute care au legătură cu tema şi cu direcţiile de cercetare indicate vor fi publicate în volumul „Audiovizualul, o istorie recentă”, la o editură recunoscută, în coordonarea conf. univ. dr. Delia Duminică.

Mai multe detalii legate de organizarea congresului, precum şi direcţiile recomandate de cercetare pot fi găsite în comunicatul de presă amintit, pe site-ul: asociatiaromanadeistoriapresei.ro, la rubrica „Noutăţi”.

Citit 1733 ori Ultima modificare Luni, 13 Ianuarie 2020 13:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.