Evaluaţi acest articol
(8 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Prima ediţie pe 2020 a Cafenelei Filosofice, iniţiativa lăudabilă a profesorilor de la Facultatea de Istorie, Filosofie şi Teologie, va avea loc pe 30 ianuarie, la 55 PUB, cu începere de la ora 19,00. De această dată vor fi în centrul atenţiei lect. dr. Alexandra Teodorescu şi lect. dr. Iulian Grigoriu, iar discuţia se va purta în jurul volumului “Revoluţia mea – Jurnal de voyeur social”, semnat de Iulian Grigoriu şi lansat la finalul lui 2019. Vor mai participa la dialog profesorii Doru Căstăian, Viorel Rotilă şi Liviu Iulian Cocei.

Cafeneaua filosofică este un proiect al cadrelor didactice de la UDJG ce îşi propune să scoată filosofia în stradă. “Ne-am inspirat de la colegii din Bucureşti, în încercarea de a aduce, cumva, conceptul academic de filosofie în agora, în spaţiul public, către oamenii care nu o pregătire academică în domeniu. Sunt voci care spun că filosofia ar trebui să se reinventeze, pentru că ea a ajuns cumva la capătul parcursului strict academic. Am făcut o listă cu subiecte de discuţie şi am spart gheaţa la prima ediţie cu un dialog despre Post-adevăr. Formatul e provocator: pe de o parte încercăm să creăm un mediu relaxat, în care să ne bucurăm de o discuţie liberă, pe de alta dorim să menţinem standardele de profunzime şi de rigoare intelectuală, făcând subiectul accesibil”, a explicat Doru Căstăian, unul dintre iniţiatori.

Cafeneaua are loc o dată pe lună şi e deschisă elevilor, studenţilor şi tuturor celor interesaţi de subiecte mai puţin facile.

Citit 1423 ori Ultima modificare Sâmbătă, 01 Februarie 2020 21:38

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro