Universitatea a cumpărat clădirea Parcului de Soft

Universitatea a cumpărat clădirea Parcului de Soft
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

Clădirea din str. Portului care a găzduit până de curând Parcul de Soft Galați a fost cumpărată de Universitatea ”Dunărea de Jos”, pentru Facultatea de Medicină, ne-a confirmat rectorul Puiu Lucian Georgescu. ”L-am cumpărat, e al nostru, în două-trei săptămâni maximum se mobilează și va putea fi pus la dispoziție imediat cum încep cursurile în preclinic online. Tot spațiul va fi pentru Facultatea de Medicină, anii preclinici, adică primii trei ani. Acolo vor fi săli de seminar, mobilierul e contractat, urmează să vină și va fi totul nou acolo: săli de seminar, de curs, laboratoare. E spectaculos ce este acolo. Mai avem o parte din Farmacie care va rămâne la sediul actual, la fel și o parte din Medicina dentară, dar este cea mai importantă investiție făcută de universitate de la Revoluție încoace”, a spus rectorul. Conform acestuia, valoarea investiției este 5,3 milioane lei, din care s-au plătit 3 milioane, din fonduri proprii, diferența urmând să fie achitată din suplimentarea promisă de guvern. La acestea se adaugă alte 1,2 milioane, valoarea mobilierului.
Despre soarta Parcului de Soft, care acum, practic, nu mai există, într-un articol viitor.

Citit 6331 ori Ultima modificare Vineri, 25 Septembrie 2020 01:27

4 comentarii

 • postat de George Apostu
  Luni, 21 Septembrie 2020 21:52
  89.39.81.***
  Fondatorul Facultatoii de medicina de la Galati a "beneficiat" de un transplant de ficat, desi nu era indreptatit dupa locul pe care-l ocupa pe lista de asteptare. Dar aici au contat PCR (Pile Cunostinte Relatii), la fel ca la Arsinel.
  3
  2
  Raportează
 • postat de Zola
  Duminică, 20 Septembrie 2020 13:51
  5.13.142.***
  Toata zona Portului, Palatul de Navigatie, ICE, Hotelul Mercur, acum Facultatea de Medicina, noul Profi, etc, sufoca zona. Zona este de-a dreptul sufocata, nefiind gandita pentru asemenea solicitari. Sunt foarte putine parcari pentru o nevoie uriasa! Deasemenea, circulatia rutiera pe str. Portului s-a multiplicat de cateva ori in ultimii ani , fiind o zona intens circulata ziua si noaptea! Sa nu mai vorbim ca intre Palat si Menarom, cu acordul Politiei rutiere, dupa orele 19.00 si pana dimineata, exista curse de viteza masini si motociclete modificate, deranjul fonic fiind la cote inimaginabile! Primaria s-a gandit la asemenea aglomerari!? Sau facem totul politic si prost gandit, la interes!? Stiti vorba aia, unde nu e cap, vai de galateni! Probabil un PUZ serios nu ar permite asemenea aglomerari fara a oferi inainte locuri de parcare si alte facilitati....De exemplu, tot politic, societatea Navrom a pus stapanire pe un spatiu de parcare de aprox 30 de lociri, pe care a montat bariere, care sta 90% goala. Aceste lucruri se impun acum a fi reanalizate si gestionate corespunzator deoarece vorbim de o dezvoltare haotica a zonei!
  2
  23
  Raportează
 • postat de Tirpitz
  Duminică, 20 Septembrie 2020 10:47
  82.79.236.***
  In spitalele din Galati, medicii stagiari sunt doar functionari, de fapt e o practica in toata tara in spitalele de stat. De aceea majoritatea merg la spitale private. Se profita de lipsa cadrelor medicale si aceeasi medici de la stat, merg si la privat, mai predau la facultate, unii sunt profesori doctori care-s foarte ocupati mergand in atatea locuri iar tariful unei simple consultatii la un prof. dr. este de 500 lei/consultatie care nu dureaza mai mult de 10-15 minute, ca sa intelegeti ce viata grea au acestia, adica, tu pacient ii platesti si titulatura.
  3
  23
  Raportează
 • postat de Tudor V
  Sâmbătă, 19 Septembrie 2020 10:10
  89.136.0.***
  ”Afacere tipica psd”, conform unui domn Profesor Doctor de la ”Medicina galateana”, care a continuat hatru, afirmand ca nu spatiile sunt singurele probleme ale tinerei facultati, ci speciqalistii, fara de care nu pot rezulta alti ”specialisti”! Dealtfel si unul din motivele relocarii statiei mobile ATI de la Galati la Timisoara, resppectiv a zicalei ”cel mai bun spital din Galati, este trenul de Bucuresti”! Pentru ca la noi individualisti precum politicianul anestezist impreuna cu intemeietorul ”Medicinei galatene” (doar a facultatii, nu a profesiei), nu promoveaza lucrul in echipe multidisciplinare pentru tratarea pacientilor si salvarea de vieti (spunea cineva ca nu se poate imparti spaga si laurii), fiind cultivat egoismul care impreuna cu infectiile nosocomiale, ucid!
  9
  63
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.