Proiecte pentru echipamente IT şi dezinfectanţi în şcolile gălăţene

Proiecte pentru echipamente IT şi dezinfectanţi în şcolile gălăţene
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Elevii și profesorii gălăţeni ar putea beneficia de laptopuri, sistem desktop cu monitor, sistem all-in-one, cameră web, cameră web videoconferință, proiector, ecran proiecție, ecran proiecție perete, tablă interactivă, router wireless, sistem management dispozitive sau tabletă grafică, achiziţionate cu bani europeni. De asemenea, tot cu bani europeni ar putea fi dotate unitățile de învățământ preuniversitar de stat cu echipamente de protecție medicală - măşti, dezinfectanți, combinezoane precum și alte echipamente de acest tip, cum ar fi aparatură destinată dezinfecției și sterilizării aerului de tipul nebulizatoarelor, necesare pentru a preveni răspândirea coronavirusului SARS-Cov-2.

Spunem „ar putea” pentru că, potrivit unui comunicat de presă, Primăria Galaţi urmează să depună două cereri de finanțare europeană și a solicitat deja tuturor unităților de învățământ necesarul de astfel de echipamente.

„Finanțarea achiziției echipamentelor IT mobile de tip tabletă pentru uz școlar se acordă în limita unei valori de 250 de euro/tabletă fără TVA pentru uz școlar (cu abonament lunar la internet pe o perioada de minim 24 luni, inclus în valoarea de achiziție), echivalentul în lei la data efectuării achizițiilor. Valoarea finanţării nerambursabile este de 98 la sută din cheltuielile eligibile, iar 2 la sută reprezintă rata de cofinanțare eligibilă a solicitantului”, se arată în comunicat.

În ceea ce priveşte dotarea cu echipamente de protecție, valoarea maximă eligibilă a investițiilor propuse pentru o unitate de învățământ nu poate depăși 250.000 de euro.

Pentru proiectele finanțate în cadrul apelului, se asigură finanțarea integrală a cheltuielilor eligibile.

Citit 987 ori Ultima modificare Marți, 03 Noiembrie 2020 17:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.