Soluţii pentru copiii fără acces la şcoala online

Soluţii pentru copiii fără acces la şcoala online
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

O dată cu trecerea în scenariul roșu a tuturor școlilor din România, adulți și copii, deopotrivă, am fost puși în situația de a descoperi noi moduri de conectare socială și de continuare a activităților profesionale, sociale, culturale, ludice și de petrecere a timpului liber.

Activitatea didactică prin intermediul tehnologiei şi al internetului a înlocuit orele de predare-învățare-evaluare, care presupun prezenţa fizică a elevilor în sala de curs, cu activităţi de studiu individual și activități didactice în sistem online.

Nu am fost luați prin surprindere, pentru că, înainte de începerea anului școlar, ne-am pregătit pentru a face față oricărui scenariu. Ne-am evaluat din timp capacitatea de a desfășura activitatea didactică prin intermediul tehnologiei şi al internetului, în vederea stabilirii necesarului de resurse informaționale și de resurse umane formate.

În cadrul campaniei intitulate "Împreună pentru educație", lansate la nivelul Școlii Gimnaziale Nr. 22, cadre didactice, personal didactic auxiliar și nedidactic, părinți și colaboratori au donat două tablete și un laptop și suma de 4.000 lei, cu care s-au achiziționat opt tablete cu conexiune la internet. La începutul acestei săptămâni, unsprezece copii ai școlii au primit în custodie aceste device-uri, asigurându-le astfel participarea la lecțiile online.

Este impresionant cum  toată lumea a realizat că educația este esențială pentru orice societate și fiecare încearcă să se implice, astfel încât să depășim provocările momentului și să le asigurăm copiilor noștri viitorul pe care îl merită.

Citit 2134 ori Ultima modificare Joi, 26 Noiembrie 2020 20:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.