Facultățile de ofițeri își deschid porțile

Facultățile de ofițeri își deschid porțile
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Peste 750 de locuri își așteaptă candidații în acest an la Academia de Poliție, o parte dintre acestea fiind alocate învățământului cu frecvență redusă, destinat exclusiv cadrelor în activitate. Înscrierile se fac și online, inclusiv sâmbătă și duminica, până pe data de 11 iulie 2021. Întregul proces de admitere va avea loc în perioada iunie -septembrie 2021.

Tinerii care doresc să urmeze o carieră de ofițer în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, respectiv la Poliție, Jandarmerie, Pompieri sau Poliție de Frontieră, au acum la dispoziție 755 de locuri, defalcate pe arme și specializări. Dintre acestea, 50 de locuri le sunt destinate cadrelor în activitate, care pot urma cursurile Academiei de Poliție la ”frecvență redusă”, urmând ca la finalizarea studiilor să devină ofițeri în cadrul structurilor din care fac parte, iar alte o sută sunt tot pentru ”gradați”, dar cu taxă de școlarizare. 

Poliția are cea mai mare ofertă

Aflată într-o mare criză de personal, Poliția Română speră ca în câțiva ani să își consolideze efectivele de ofițeri cu Academie. Astfel, sunt puse la bătaie, la specializarea „Ordine și siguranță publică”, domeniul de licență „Științe militare, informații și ordine publică”, 300 de locuri pentru Poliție și 70 de locuri pentru specialitatea poliție de frontieră, alte 50 de locuri fiindu-le rezervate, la aceeași specialitate, cadrelor active din MAI. La ”Drept”, specialitate pe care o pot urma viitori ofițeri de poliție, jandarmi sau poliție de frontieră, sunt disponibile 125 de locuri. O sută de locuri pentru învățământ la distanță, cu taxă de școlarizare, sunt destinate cadrelor active, iar alte 50 sunt disponibile în cadrul Facultății de Pompieri, domeniul de licență „Ingineria Instalaţiilor”. Pentru informații detaliate cu privire la sesiunea de admitere din acest an în cadrul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” București, pot fi consultate site-ul MAI, site-ul Academiei de Poliție, precum și pe site-ul I.P.J. Galați (gl.politiaromana.ro, secțiunea Carieră Admitere). Dosarul de recrutare cu documentele solicitate se vor depune de tinerii care vor să devină ofițeri de poliție la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Galați din str. Brăilei, nr. 200, până la data de 23 iulie 2021, de luni până vineri, în intervalul orar 8,00-16,00.

Jandarmeria impune limită de vârstă

A doua armă ca număr de locuri scoase la concurs este Jandarmeria Română, care oferă, în acest an, peste 70 de oportunități tinerilor care vor să îmbrace uniforma militară. Viitorii ofițeri jandarmi au de ales între șapte locuri disponibile la Facultatea de Drept din cadrul Academiei de Poliție și 60 de locuri puse la bătaie la specializarea ”Ordine și siguranță publică”. Alte șase locuri la acestă disciplină sunt rezervate Jandarmeriei Române pentru subofițerii și maiștrii militari activi, care vor să facă facultatea la frecvență redusă. Locurile de la Jandarmerie le sunt destinate atât femeilor cât și bărbaților, care trebuie să îndeplinească, pe lângă condițiile generale de admitere, și cea a vârstei. Cei care candidează pe locurile ”la zi” trebuie să aibă cel mult 27 de ani, împliniți în anul admiterii, și respectiv 40 de ani, în cazul cadrelor care candidează pe locurile la ”frecvență redusă”. Relații suplimentare privind organizarea și desfășurarea concursului pot fi obținute de la Serviciul Resurse Umane din Inspectoratul de Jandarmi Județean Galați, la numerele de telefon: 0236/334.161 sau 0236/334.152 interior 24535 sau 24407, de luni până vineri, între orele 8,00-16,00 sau din pagina web: www.jandarmeriagalati.ro secțiunea Noutăți.  

Citit 1806 ori Ultima modificare Vineri, 02 Iulie 2021 00:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.