Cine modernizează cu bani europeni Școala Nr. 29

Cine modernizează cu bani europeni Școala Nr. 29
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Pentru reabilitarea și eficientizarea energetică a Școlii Gimnaziale Nr. 29 din cartierul Micro 19, Primăria Galaţi a semnat contractul de proiectare şi execuţie a lucrărilor cu asocierea Gendav SRL - Dagero Metalconstruct SRL. Contractul se ridică la 1.321.248 de lei și are o durată de 11 luni (trei luni pentru proiectare și opt luni pentru execuție). Investiţia se va realiza cu fonduri europene.

Conform Primăriei, clădirea şcolii va beneficia de lucrări de anvelopare, modernizarea sistemului de încălzire şi furnizare a apei calde, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și/sau termice, dar şi panouri solare fotovoltaice ca formă alternativă de producere a energiei electrice pentru iluminat, precum şi de modernizare a instalației de iluminat aferente clădirii. De asemenea, lucrările presupun refacerea tencuielilor degradate interioare și exterioare (fațade), refacerea finisajelor interioare în zonele de intervenții, crearea de facilități/adaptarea infrastructurii pentru persoanele cu dizabilități: în incinta școlii se va realiza o rampă de acces prevăzută cu balustradă metalică și se vor monta la toate schimbările de nivel (trepte) benzi tactilo-vizuale.

Valoarea totală a proiectului este de 1.853.506,09 lei cu TVA. Proiectul este finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2021.

Citit 3332 ori Ultima modificare Joi, 16 Decembrie 2021 08:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.