Catedra. Dublă sărbătoare în ianuarie

Catedra. Dublă sărbătoare în ianuarie
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Ziua de 15 ianuarie ne prilejuiește o întâlnire, devenită tradiție în Şcoala ”Constantin Gheorghe Marinescu”, cu Poetul Nepereche, Mihai Eminescu. Găzduiți de doamna bibliotecar Tanța Iordache și de atmosfera primitoare a bibliotecii școlare, copiii din școala noastră au pregătit momente emoționante dedicate Luceafărului poeziei românești, care au constat în recitări, prezentări de postere și de lucrări în PPT. I-am avut ca invitați în mediul online pe bibliotecarii Cătălina Șoltuz și Andrei Parapiru. Au fost momente care ne-au făcut sufletul să vibreze și au izvorât sentimente de patriotism și de dragoste pentru creația eminesciană, într-o activitate care s-a dovedit a fi interactivă cu invitații noștri.

Al doilea eveniment a fost sărbătorirea Unirii Mici de la 24 Ianuarie 1859. Au fost momente emoționante pregătite de copii, sub îndrumarea mea. S-a cântat Hora Unirii, am reînviat povestirile lui Creangă: ”Moș Ion Roată și Unirea” și ”Moș Ion și Cuza Vodă”, am prezentat clădirile-muzeu importante în epocă: Palatul de la Ruginoasa și Casa lui Cuza din Galați, au fost recitate poezii, iar la final, momentul emoționant, interpretarea cântecului ”Cobora cerul pe ape”.

În aceste momente pline de nesiguranță, când se vorbește despre tancuri, despre mobilizări, despre atacuri, astfel de evenimente sărbătorite de copii și de îndrumătorii lor cu emoție și cu suflet curat sunt ca o gură de aer proaspăt și ca un arc peste timp, într-un trecut memorabil și înălțător.

Citit 1271 ori Ultima modificare Joi, 27 Ianuarie 2022 19:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.