Manual de engleză gratuit, realizat de elevi şi studenţi din Galaţi (VIDEO)

Manual de engleză gratuit, realizat de elevi şi studenţi din Galaţi (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(26 voturi)

Sunt elevi şi studenţi care-şi doresc să se dezvolte pe mai multe planuri decât cele oferite de şcoală, iar pandemia se pare că le-a oferit timp liber pe care şi-au propus să nu-l irosească în van, ci cu folos. În folosul altora, mai exact. 

Gălățencele Maria Drăgoi şi Rebeca Creţu, studente la Bucureşti, alături de tulceanul Florin Haralambie, au accesat un grant oferit de o fundaţie elveţiană pentru a crea un manual digital de Limba engleză, care poate fi descărcat gratuit, până la 1 februarie, de oricine doreşte şi are nevoie, dar şi de profesorii de engleză. Toţi sunt aşteptaţi apoi cu sugestii, pentru ca materialul să fie îmbunătăţit şi apoi publicat definitiv pentru a le sta tuturor celor interesaţi la dispoziţie. 

"Am participat la un curs de realizare de proiecte la clubul elveţian Global Changemaker, care s-a finalizat cu scrierea efectivă a unui proiect, care a primit în final şi o finanţare modică, de care eu am fost foarte mândră. Am reuşit să-i cooptez în echipă pe Rebeca Creţu, absolventă a profilului pedagogic la <C. Negri>, dar şi de Litere la Bucureşti, şi pe Florin Haralambie, student la Telecomunicaţii. Apoi, pentru că am vrut să fie un manual făcut de tineri, care să răspundă nevoilor copiilor şi să-i motiveze să înveţe, am cooptat în echipă aproape 50 de liceeni şi studenţi din toată ţara. Bineînţeles că cei mai mulţi dintre ei sunt gălăţeni, de la CNVA, CNCN, CNMK şi <Racoviţă>. Toţi au fost minunaţi, am lucrat pe Zoom, au venit cu idei. Dar le-aş menţiona aici pe cele trei surori magice, cum le spun eu, Rebeca, Ştefania şi Marta, care au fost responsabile cu stabilirea conţinutului ştiinţific, cu crearea poveştii foarte frumoase pe care se bazează cartea, dar şi cu ilustraţiile care mi se par foarte atrăgătoare pentru segmentul de vârsă pentru care a fost realizat materialul", povesteşte Maria Drăgoi, "creierul" acestui manual.

Materialul digital se adresează intervalului de vârstă 5-11 ani şi conţine două module. Unul îl reprezintă manualul propriu-zis, care are în centru o poveste cu cinci copii din cinci colţuri diferite ale lumii, dar şi exerciţii specifice de învăţare. Modulul al doilea este creat pe domenii, conţine exerciţii de învăţare, dar diferenţiate pe zece grupe de interes, fiecare copil putând să aleagă ceea ce-i place.

"De aceea ne place nouă, celor 50 de tineri care am lucrat voluntar la acest material, să-l numim o revoluţie în educaţie, fiind primul manual interactiv şi personalizat. Pornind de la interesele și pasiunile elevului, fie că este vorba despre natură și mișcare, arte, animații de pe Netflix sau științe, platforma noastră generează activități care îmbină utilul cu plăcutul. Timp de zece săptămâni, școlarii vor fi purtați printr-o aventură a cunoașterii, prin poveștile fascinante ale unor copii din cinci țări diferite, urmate de exerciții de gramatică, vocabular și înțelegerea textului. Manualul este însoțit de cluburi de carte gratuite care se vor desfășura săptămânal în limba engleză și poate deveni un ghid excelent pentru părinții care fac homeschooling, pentru părinții din diaspora, pentru profesori și  mai ales pentru elevii înscriși în învățământul de stat sau cel privat", a mai spus Maria.

Manualul „Muse Over” poate fi descărcat în mod gratuit de pe site-ul www.zecemuze.ro (unde se pot regăsi și mai multe detalii despre proiect), iar prima variantă a acestuia, aflată în stadiul de test, va fi disponibilă până pe data de 1 februarie 2022. Comunitatea "Muse Over" va organiza şi cluburi de lectură, timp de zece săptămâni în fiecare sâmbătă, de la ora 10,00. 

Cine este Maria Drăgoi?

Maria Drăgoi este absolventă a Colegiului Naţional "Vasile Alecsandri", dar şi a Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografie, secţia regie. În prezent, face două masterate la aceeaşi universitate din Bucureşti, unul tot pe regie şi celălalt pe scriere dramatică. Totodată, ea s-a înscris şi la licenţă, la Facultatea de Litere din Galaţi, pentru că-i place foarte mult literatura. 

În 2019, Maria Drăgoi a primit o menţiune specială la Bucharest International Dance and Film Festival (BIDFF), cu un musical filmat în Galaţi, intitulat "Do You Think It's Serious?".

Citit 4208 ori Ultima modificare Sâmbătă, 29 Ianuarie 2022 00:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.