Marea Unire - un vis împlinit

Marea Unire - un vis împlinit
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Elevi și cadre didactice ale Școlii Gimnaziale "Dan Barbilian" din Galaţi au fost, duminică, 27 martie, ziua Unirii Basarabiei cu România, gazde ale unui grup de 21 de elevi și cadre didactice ale Liceului Teoretic "Meșterul Manole" din Sălcuța, raionul Căușeni, Republica Moldova.

Cei 12 liceeni de la Liceul Teoretic ,,Meșterul Manole” participă, alături de elevii școlii gălățene, la Seminarul de contact din cadrul proiectului bilateral Marea Unire - un vis împlinit. Activitățile desfășurate facilitează accesul tuturor, elevi și profesori, la mediul școlar din cele două țări participante prin schimburi de experiență și prin exemple de bune practici. Cultura și tradiția se împletesc cu bucuria de a împărtăși din experiența și modalitățile de abordare a curriculumului în timpul pandemiei, cu multitudinea de rezultate deosebite obținute în urma acestei conlucrări de-a lungul timpului. Căldura şi prietenia care au apărut de-a lungul celor 10 ani de colaborare au stat la baza întregii activităţi, care a adus cu sine semnarea unui nou acord de înfrăţire a celor două şcoli din cele două state prietene. Toate acestea dovedesc menținerea susținută a legăturii și colaborarea dintre cele două instituții, prin intermediul platformei eTwinning de proiecte europene, dar și fizic, prin vizitele efectuate în cadrul parteneriatului dintre Școala Gimnazială ,,Dan Barbilian” și Liceul Teoretic ,,Meșterul Manole. Aşadar, două zile de bucurie, de sărbătoare şi strai popular românesc au fost marca acestui mult aşteptat prim eveniment post pandemic. Mulţumim doamnei directoare Liuba Pleşca şi echipei de profesori ai liceului de dincolo de Prut pentru disponibilitatea şi cordialitatea cu care ne înconjoară de fiecare dată la aceste evenimente.

Luna martie înseamnă deopotrivă sărbătoare și celebrare pentru toți cei implicați. Iată de ce, pe 27 martie, bucuria, cântecul și voia bună aduse de pe meleaguri căușene au făcut casă bună cu spiritul barbilian, prețuit cu pios omagiu și aduceri-aminte cu doar o săptămână în urmă, pe 18 martie.

Citit 1103 ori Ultima modificare Marți, 29 Martie 2022 23:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.