Ziua Europei, la Şcoala "Iulia Haşdeu"

Ziua Europei, la Şcoala "Iulia Haşdeu"
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Atmosferă plină de entuziasm și patriotism la Școala Gimnazială "Iulia Hașdeu" în activitățile extracuriculare, cu ocazia Zilei Europei, Victoriei și Independenței, din data de 9 mai 2022.

Elevii claselor a III-a și a IV-a, coordonați de prof. înv. primar Alisa Badiu și Daniela Porumb, în colaborare cu bibliotecara Iuliana Bălan și Centrul Europe Direct au participat cu bucurie, multă implicare, interes și voioșie la evenimentul de cultură generală "Uniți în diversitate”. Activitatea a avut loc în incinta bibliotecii şcolii. Au fost prezentate informații despre statele Uniunii Europene, elevii s-au întrecut în prezentarea unor curiozități, poezii în limbile oficiale europene, au interpretat scene din tradițiile, obiceiurile și modul de viață al europenilor. Elevii au fost inițiați și în arta culinară europeană, întrucât au pregătit bucate alese tradiționale din țara pe care o reprezentau: tortilla, pasteis de nata, crema catalana, Cassoulet toulousain, salată grecească, spaghete, dar și tradiționalele sărmăluțe cu mămăliguță. Costumele lor colorate care au reprezentat culorile steagurilor și baloanele cu cele douăsprezece steluțe au atras atenția tuturor.

S-a remarcat în mod deosebit Maia Morena Tăbăcaru, o fetiță din clasa a III-a, care prin poezia pe care a compus-o în limba italiană ne-a sensibilizat și ne-a făcut din nou să fim cu gândul și inima la Ucraina. Redăm aici traducerea: "O luptă se termină și alta începe/ Pentru țară lacrimi... Gata!/ De ce e doar suferință? /Trebuie să fim uniți ca să învingem răul."

Munca elevilor a fost răsplătită la final cu baloane colorate, cărți, broșuri despre UE și stegulețe.

Citit 1477 ori Ultima modificare Vineri, 13 Mai 2022 01:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.