De 1 Iunie, la pescuit cu diriga

De 1 Iunie, la pescuit cu diriga
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Mulți dintre copiii Galațiului au sărbătorit 1 Iunie alături de părinți, fie în parcuri și la locuri de joacă, fie la mall, cu un film și, obligatoriu, cu ceva dulce, o jucărie nouă sau o ținută de vară pe care și-o doreau de mult. Și nu e nimic rău în asta, desigur. Dar, pentru a-i desprinde, măcar o zi, de tablete și telefoane, determinându-i să se joace fizic împreună, în aer curat, făcând lucruri care îmbogățesc mintea și sufletul, o profesoară din Galați a avut ideea de a-i duce pe cei mici, de ziua lor, la pescuit.

26 de elevi de clasa a VI-a de la Școala Gimnazială "Mihail Sadoveanu", alături de Claudia Pascariu, profesoara lor de matematică, de laboranta Elena Pruteanu şi o parte dintre părinţi şi-au petrecut ziua de 1 Iunie 2022 pe baltă, învăţând lecţia răbdării pe care doar statul la pândă, cu lanseta în apă, ţi-o oferă, învăţând lucruri despre natură şi despre ei înşişi. Copiii s-au relaxat, s-au distrat şi, ce este şi mai important, au fost deconectaţi de la tentaţiile moderne dotate cu ecrane.

"Pentru părinţi, a fost prima oară când i-au văzut jucându-se fără telefon sau tabletă, ne-a mărturisit profesoara lor. Nici semnal nu prea aveau, au rămas rapid şi fără baterie, aşa că a trebuit să înveţe să socializeze în afara realităţii virtuale, pur şi simplu jucându-se unii cu ceilalţi."

Copiii au jucat cărţi, au pescuit, au jucat jocuri în aer liber şi chiar au jucat tenis pe terenurile amenajate la balta La Salcâmi, au mâncat grătar şi, la final, tort de îngheţată, surpriză din partea profesoarei lor, care le-a demonstrat, şi lor, şi părinţilor, că se poate sărbători şi altfel, creând amintiri preţioase.

Citit 3993 ori Ultima modificare Sâmbătă, 04 Iunie 2022 21:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.