Pensionare cu surprize pentru două educatoare din Galaţi

Pensionare cu surprize pentru două educatoare din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Decizia de a ieşi la pensie nu este întotdeauna atât de uşoară precum ar putea părea. Mai ales în cazul cadrelor didactice, implică de cele mai multe ori despărţirea de copii în timpul unui ciclu de învăţământ, ceea ce nu este benefic pentru învăţăcei, indiferent de vârsta lor. În special în grădiniţe sau în ciclul primar, separarea de educatoare sau învăţătoare poate fi extrem de dureroasă, cu atât mai mult dacă persoanele respective îşi fac meseria cu drag şi devotament.

Pentru Rodica Belciugan şi Dumitra Giurgea, două educatoare de la Grădiniţa Nr. 36 din Galaţi, extrem de apreciate de colegi şi părinţi şi foarte iubite de copii, momentul despărţirii a venit în 2022. Rodica Belciugan deja amânase pensionarea cu un an, ca să le permită copiilor să termine grupa mare C. Şi, fiindcă afecţiunea, profesionalismul şi dragostea de meserie cu care i-au înconjurat pe cei mici o viaţă întreagă meritau răsplătite cu un gest pe măsură, doamnele educatoare au primit surpriza vieţii lor: o petrecere de pomină pe vapor! Nu se aşteptau la aşa ceva, mai ales că sărbătoriseră, iniţial, la grădiniţă, aşa că bucuria din finalul zilei a fost cu adevărat surprinzătoare. "Am reuşit să facem ceva minunat, cu ajutorul tuturor colegilor şi al copiilor şi părinţilor de la grupa mare C şi grupa mijlocie A", ne-a mărturisit Corina Gheorghiţă, adăugând că, evident, golul lăsat prin plecarea celor două educatoare va fi resimţit de toată lumea.

Am văzut cu ochii noştri cum le-au primit copiii şi părinţii, care le aşteptau pe vapor, câtă bucurie sinceră au manifestat, cum au cântat şi au dansat cei mici alături de doamnele lor, responsabile, cu siguranţă, pentru o mare parte din fundamentul adulţilor echilibraţi şi, sperăm noi, fericiţi, care vor fi aceşti micuţi mâine. Lacrimile nu au întârziat să apară în ochii doamnelor, dar au fost înlocuite cu zâmbete, multiplicate să le ajungă tuturor copiilor, să-i înconjoare cu grijă şi căldură, ca de fiecare dată în ultimii ani, aşa cum se întâmplase cu multe alte generaţii, timp de decenii.

A fost o zi cu adevărat frumoasă, pe care nu doar doamnele educatoare, dar şi copiii şi-o vor aminti toată viaţa, după cum sperăm că vor ţine minte şi lucrurile frumoase pe care le-au învăţat de la ele, dragostea şi grija cu care au fost înconjuraţi.

Citit 15075 ori Ultima modificare Joi, 23 Iunie 2022 11:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.