Strada Basarabiei, blocată de părinții elevilor de la Școala Nr. 25

Strada Basarabiei, blocată de părinții elevilor de la Școala Nr. 25
Evaluaţi acest articol
(26 voturi)

Odată cu începerea anului școlar, transportul copilului dimineața la școală a devenit o provocare pentru mulți dintre părinți. Majoritatea intrărilor în incintele de învățământ se blochează în jurul orei 8.00 dimineața, iar traficul în zonă devine o reală probă de nervi. Situația se repetă și la orele prânzului, când cei mici ies de la școală, iar părinții se proțăpesc cu mașinile lăsate pe avarii chiar în fața porților de acces ale instituţiei. Ceea ce complică și mai mult lucrurile este faptul că unii aparținători ajung la poarta școlii cu zeci de minute bune înainte de a se suna de ieșire și parchează pe banda 1, așteptând cuminți în mașină să iasă odorul de la ore.

Parcare pe banda 1, în șir indian

Dimineața, în jurul orei 8.00, pe strada Basarabiei, în dreptul Şcolii Nr. 25, coloana de mașini începe la semaforul din dreptul porții pe care intră elevii și se întinde pe o distanță de zeci de metri. Nimeni nu se grăbește să elibereze locul, chiar dacă cel mic a coborât deja de minute bune din mașină.

"Copilul a coborât din mașină și a intrat pe poarta școlii, dar încă nu plec. Mă uit după el, ca să fiu sigură că ajunge bine, iar după ce îl văd intrând în școală, plec și eu", ne-a spus, miercuri dimineață, o mămică ce nu se dădea dusă din fața școlii.

Pentru că activitatea instituţiei începe la ora 8.00, în acel moment în fața școlii ar trebui să se lase liniștea, însă vacarmul durează încă minute bune, cu nemulțumirea părinților-șoferi, care nu se decid în ce ordine să plece de pe banda 1 și să fluidizeze astfel circulația în zonă.

Trebuie menționat că strada Basarabiei este una dintre cele mai circulate din oraș și că, adesea, mândria unora de a-și etala mașinile și talentele de șoferi îi pune în dificultate și pe ceilalți participanți la trafic. 

Pe Facebook, în timp ce își așteaptă copilul

Se pare că a devenit o modă să consulți rețelele de socializare sau să îți verifici e-mailul în timp ce stai, cu mașina oprită, pe banda 1, în fața școlii și îți aștepți copilul.

Pentru că situația este aceeași an de an, polițiștii de la Locală încearcă, în fiecare dimineață, să salveze situația. În zilele în care mașina oamenilor legii apare în zonă, situația se limpezește pe durata în care aceștia sunt în stradă.

"Noi avem misiune aici, în zona școlii, în fiecare dimineață. Pentru că îi înțelegem atât pe părinții care își aduc copiii la școală cu mașinile personale, cât și pe cei mici, le permitem să oprească în fața școlii până coboară cel mic, după care îi rugăm să părăsească zona, pentru a evita aglomerația", ne-a declarat unul dintre agenţii de la Poliția Locală, aflat în zonă pentru fluidizarea traficului și eliberarea ambelor benzi de circulație.

Citit 9233 ori Ultima modificare Marți, 20 Septembrie 2022 09:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.