Oferă-i cadou cursuri de programare, ca să-l faci mare... profesionist în IT

Oferă-i cadou cursuri de programare, ca să-l faci mare... profesionist în IT
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Crăciunul bate la ușă și tu încă nu te-ai hotărât ce cadou să-i cumperi? Pentru a fi sigur că nu faci risipă de bani, atunci alege darul perfect, în raport cu pasiunile destinatarului. Astfel, dacă persoana pe care dorești să o surprinzi cu un cadou impresionant este pasionată de domeniul IT, atunci poți să o ajuți să ducă această pasiune la un alt nivel și să îi oferi drept cadou o serie de cursuri de programare.

După ce te-ai hotărât ce cadou să faci, trebuie să analizezi cu atenție oferta de cursuri programare și să alegi un program care să și funcționeze și să ajute destinatarul să pună bazele unei cariere solide în programare. Pentru ca surpriza să fie deplină, poți opta pentru mentoratul WellCode, diferit de tot ceea ce știi despre clasicele cursuri de IT. Mentoratul a fost fondat de Petru Trîmbițaș, în urma experienței sale acumulate în cadrul companiilor Facebook și Google, din Statele Unite ale Americii, și îmbină programul de dezvoltare profesională cu cel de dezvoltare personală.

Cum funcționează mentoratul vs. clasicele cursuri de IT? Mentoratul este un program de învățare care funcționează ca o carte interactivă. Acesta vizează două direcții: viața profesională și viața personală. Programul de învățare este coordonat de mentori, iar în ceea ce privește dezvoltarea profesională cursantul va beneficia de ghidajul coach-ilor cu experiență vastă și a experților în dezvoltare personală.

Din punctul de vedere al dezvoltării profesionale, procesul de învățare se desfășoară pe platforma online, integrată. Platforma este împărțită în trei categorii: teorie, rezolvare de probleme și scriere de cod. Astfel, cursantul va avea oportunitatea de a putea să învețe programare de la zero. După parcurgerea teoriei, acesta va putea să rezolve probleme și, apoi, să ajungă să scrie cod curat și corect de la prima logare pe platformă.

Spre deosebire de clasicele cursuri de programare, în cadrul mentoratului cursanții beneficiază de pregătire și susținere până la angajare. Astfel, după parcurgerea integrală a problemelor de pe platformă, aceștia vor putea beneficia de sprijinul mentorilor pentru a-și dezvolta propria aplicație sau pentru a realiza propriul portofoliu de proiecte. Totodată, mentorii îi vor ajuta să își rafineze abilitățile soft skills și tehnice, pentru a depăși cu brio etapa interviurilor.

Programul de dezvoltare personală integrat în mentorat este un concept unic pe piața de cursuri de programare. Petru Trîmbițaș, fondatorul mentoratului, a înțeles în timpul petrecut în companiile americane impactul major pe care viața personală o are asupra vieții profesionale. Din acest motiv, coach-ii ajută cursanții să învețe să-și gestioneze emoțiile și gândurile negative, să depășească eventualele eșecuri și să se mențină focusați și motivați.

Cu ajutorul specialiștilor, cursanții ajung să-și seteze un mindset de învingător și să deprindă abilitatea de a-și stabili obiective și de a le atinge. Deprinderea abilității de comunicare este una dintre cele mai importante obiective vizate de coachi, pe care nu-l vei regăsi în cadrul altor cursuri programare. Capacitatea de a comunica cu ușurință și pe înțelesul celor din jur este una dintre cele mai vizate de angajatorii din domeniul IT, aproape la fel de importantă ca abilitatea de a scrie cod în mod profesionist.

Programează o ședință de consultanță cu mentorii și alege smart cadoul de Crăciun. Un simplu gest îi poate schimba viața pentru totdeauna persoanei căreia i l-ai oferit!

(P)

Citit 1078 ori Ultima modificare Luni, 12 Decembrie 2022 10:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.