Elevi de la „Spiru Haret”, pe primul loc la un concurs de lideri europeni

Elevi de la „Spiru Haret”, pe primul loc la un concurs de lideri europeni
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Colegiul Național "Spiru Haret" (CNSH) din Tecuci s-a aflat, din nou, în finala concursului național "Lider European", organizat de Reprezentanța Comisiei Europene în România, în parteneriat cu Ministerul Educației, dar de data aceasta pe prima treaptă a podiumului, câștigând Marele trofeu și Premiul I, în competiţie cu 387 de echipaje din întreaga țară.

"Lider European" este un concurs național ce încurajează elevii de liceu să se implice în problemele comunității. Am inițiat și coordonat proiectul "Be Green. Think Green. Act Green". Echipa câștigătoare a fost formată din Marta Nare, Delia-Maria Paraschiv, Ioana-Alexandra Popescu și Beatrice-Cătălina Toader, eleve în clasa a IX-a A, la CNSH. De menționat faptul că întreaga clasă s-a implicat în activitățile proiectului, care s-a desfășurat în perioada 15 septembrie - 28 noiembrie 2022. Proiectul a constat în implementarea unor activități ce au ca scop final conștientizarea importanței protejării mediului înconjurător.

"Treptele Progresului”, cea dintâi activitate, a constat în amplasarea pe scările colegiului a unor reguli pe care toți elevii le puteau vedea zilnic și erau îndemnați să le respecte. A urmat Concursul "Curiozități despre mediu”, prin care am dorit să oferim o alternativă distractivă elevilor ce se vor implica în protejarea mediului. Acesta a constat în căutarea unor informații interesante despre natură, din surse sigure, iar posesorii celor mai bune materiale au devenit Miss şi Mister Popularitate. Alte activităţi au fost: "Atelierul verde”, "Treasure Hunt”, "Roata Wordwall”, dar şi jocurile de tip quiz pentru cei avizi de cunoaștere și lărgirea orizontului.

"Decalogul verde al elevului haretist" a fost o altă activitate de interes major, pentru că dorințele lor în ceea ce privește reciclarea și îngrijirea mediului înconjurător au fost integrate într-o petiție cu 15 doleanțe, sperând că vom implementa cât mai multe cu ajutorul Premiului I obținut, în valoare de 700 de euro. Am confecţionat căsuțe pentru păsări și o cușcă pentru Bobiță, câinele pe care toți elevii îl simpatizează. Vom organiza activități de conștientizare a importanței ecologizării în foișorul colegiului.

Cum natura poate fi cel mai bun mesager, ne dorim ca, în cadrul unei emisiuni la stația școlii, să realizăm un "Buletin verde" cu cele mai proaspete știri despre mediu.

Monica Iuliana Onica, profesoară la Colegiul Național "Spiru Haret" Tecuci

Citit 1744 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Decembrie 2022 16:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.