Elevii Liceului „Marin Coman” au marcat Ziua Culturii Naționale

Elevii Liceului „Marin Coman” au marcat Ziua Culturii Naționale
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Mai mulți elevi ai Liceului "Marin Coman" din Galați au luat parte la o activitate desfășurată în Parcul Eminescu, cu ocazia Zilei Culturii Naționale. Duminică, 15 ianuarie, liceenii au citit pentru trecători versuri din opera poetică a lui Mihai Eminescu, după care au împărțit pliante realizate de ei, cu versuri din cele mai îndrăgite creații ale poetului.

Activitatea face parte dintr-un proiect educațional numit "Give me 5 for Eminescu", desfășurat de Liceul "Marin Coman". Elevii au fost coordonați de profesoarele Maria Vlase, Theodora Bezman, Georgiana Pascal și Valentina Rădulescu. Potrivit organizatorilor, proiectul are ca scop stimularea dorinței de lectură în rândul tinerilor. "Cu ajutorul metodelor nonformale, generația actuală se apropie de marile valori culturale. Lectura este asociată cu arta, stimulând astfel creativitatea adolescenților. Schimbarea de perspectivă asupra poeziilor marelui scriitor român Mihai Eminescu a suscitat plăcerea cunoașterii, a selecției, gândirea critică și creativă a elevilor noștri", au spus cadrele didactice implicate în activitate.

Partea a doua a proiectului se va derula în parteneriat cu Biblioteca "V. A. Urechia", din Galați. Joi, 19 ianuarie 2023, la ora 12,00, elevii și profesoarele vor realiza o expoziție dedicată poetului Mihai Eminescu. Puteți vedea expuse, în holul bibliotecii, creațiile realizate în cadrul acestui proiect.

Citit 2250 ori Ultima modificare Luni, 16 Ianuarie 2023 16:37

1 comentariu

  • postat de Profesor
    Miercuri, 18 Ianuarie 2023 06:18
    89.136.185.***
    "Give me 5 for Eminescu" (!?!?!?). Eminescu nu a fost român, nu-i așa? El a scris în engleză și în americană? Acum înțeleg de ce fanfara a deschis evenimentul cu muzică americană!
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.