Aproape 100 de dosare penale în școli

Aproape 100 de dosare penale în școli
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Abaterile de la lege au devenit un obicei pentru elevi, cifrele înregistrate în anul 2022 fiind un semnal de alarmă atât pentru părinți, cât și pentru elevii care devin victime ale propriilor colegi. Aproape 100 de dosare penale au fost înregistrate în anul 2022, conform Biroului Siguranță Școlară. Nici mai mult, nici mai puțin de 93 sunt dosare penale, 86 dintre acestea pentru fapte comise în incinta unităților de învățământ, iar șapte în zona adiacentă acestora.

Altfel, polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară au efectuat două acțiuni pe linia absenteismului, a abandonului școlar și a prevenirii consumului de substanțe psihoactive, fiind desfășurate alte 204 activități preventiv-educative (132 în mediul urban și 72 în mediul rural), dintre care 12 au vizat prevenirea traficului de persoane în colaborare cu lucrători din cadrul Centrului Regional Împotriva Traficului de Persoane Galați. Totodată, s-au desfășurat 28 de activități de prevenire pe linia consumului de substanțe cu efect psihoactiv, în colaborare cu lucrători din cadrul Agenției Naționale Antidrog - Centrul Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Galați și din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați. Alte 60 de acţiuni s-au derulat pentru prevenirea faptelor comise cu violență în unitățile de învățământ, 32 pentru combaterea fenomenului de bullying și cyberbullying, iar 72 au urmărit creșterea gradului de siguranță și prevenirea delincvenței juvenile, a discriminării, a disparițiilor, precum și a agresiunilor de natură sexuală.

Citit 1040 ori Ultima modificare Marți, 14 Februarie 2023 09:43

1 comentariu

  • postat de Adina
    Marți, 14 Februarie 2023 10:44
    86.124.201.***
    Dar abaterile facute de profesori nu le vede inspectoratul scolar?Sunt scoli unde unii profesori sufera de depresie,arunca cu markere,vorbesc urat cu elevii,tipa la ei.Ce masuri se iau impotriva lor.Dar sunt si profesori iubiti de elevi,dar nu mai au loc in scoala.De ce?
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.